TÜRKEN Vakfı ile ortak bir proje kapsamında konserler vermek üzere New York'ta toplanan Uluslararası Gençlik Filarmoni Orkestrası üyeleri, konser tanıtımı için Times Meydanı'ndaki mini konserde, şehitler anısına ''İstiklal Marşı'' çaldı.
Times Meydanı'nda toplanan 25 müzisyen, 27 Eylül'de Carnegie Hall'de verecekleri ''Barış için çal'' adlı konserin tanıtımı yaptı. Meydanda meraklı bakışlar altında mini konser veren grup,  son günlerde terör örgütü tarafından düzenlenen saldırılarda hayatını kaybeden şehitler anısına ''İstiklal Marşı'' çaldı. Orkestranın çaldığı "ti sesi" eşliğinde, meydandaki TÜRKEN üyeleri saygı duruşunda bulundu.

Tanıtımın ardından AA muhabirinin sorularını yanıtlayan TÜRKEN Vakfı Başkanı Halil Mutlu, Birleşmiş Milletler'in kuruluşunun 70. yılı etkinlikleri kapsamında Uluslararası Gençlik Filarmoni Orkestrası ile ortak bir proje hazırladıklarını ve New York'ta bir dizi konser düzenleneceğini anlattı. 64 farklı ülkeden 18-24 yaş arası 100 genç müzisyenden oluşan grubun 27 Eylül akşamı dünyaca ünlü Carnegie Hall sahnesinde ''Barış için çal'' adında bir konser vereceğini anlatan Mutlu, şöyle devam etti:

''Öncelikle saygı duruşu ve dualarla kahraman şehitlerimizi andık, ruhları şad olsun. Hepsinin acısını yüreklerimizde hissediyoruz. Allah ailelerine sabırlar versin. Bu orkestra, dünya barışına gençlerin ilgisini çekmek amacıyla kurulmuş bir orkestradır. Bu gençler sanatlarıyla dünyaya 'barış' mesajı verecekler. 27 Eylül'de Carnegie Hall'de düzenleyeceğimiz konsere yaklaşık 3 bin davetlinin katılmasını bekliyoruz.''

Mutlu, orkestranın Queens Tiyatrosu'nda provalarını sürdürdüğünü ve Carnegie Hall'in dışında New York'taki 5 noktada daha konser vereceğini kaydetti.