Otel Meropol'de gerçekleşen konferansa, Makedonya İçişleri Bakanı Mitko Çavkov, AB Komisyonu Siber Suçlar Bölümü Başkanı Alexander Seger, Maliye Bakanlığı Mali Suçları Araştırma Kurulu Daire Başkanı Kemalettin Kolutek'in yanı sıra Türkiye, Makedonya, Arnavutluk, Kosova, Bosna Hersek, Karadağ ve Sırbistan'tan temsilciler katılıyor.

Makedonya İçişleri Bakanı Çavkov, konferansta yaptığı konuşmada, Makedonya'nın siber suçlarla mücadelede alınan önlemler ve etkinlikler konusunda doğru adımlar attığını ifade ederek, siber suçlarla daha etkili mücadelede uluslararası işbirliğinin önemli olduğunu vurguladı.

AB Komisyonu Siber Suçlar Bölümü Başkanı Alexander Seger, bu tarz projelerin büyük siyasi desteğe sahip olduğunu ve desteksiz başarıya ulaşamayacağını söyleyerek, "Siber suç, bilgilendirme teknolojisi ve cezai işlemler gibi konulara bakıldığında biz başlangıç noktasındayız." dedi.

Maliye Bakanlığı Mali Suçları Araştırma Kurulu Daire Başkanı Kolutek de siber suçla mücadelede diğer ülkelerdeki mevkidaşları ile işbirliğinin önemli olduğunu belirterek, proje aracılığıyla siber suçlarla mücadele edebilecekleri bir sistem kurmayı ümit ettiklerini bildirdi.

Konferansa katılan yaklaşık 80 adli yargı, siber suç ve finans kuruluşların temsilcileri iki gün boyunca mali soruşturmanın iyileştirilmesi ve çevrim içi suç verilerine el konulması gibi konuları görüşecek.