Covid-19 salgını dünyada birçok ülkeyi zor durumda bırakırken en korkunç etkisini özellikle İtaya ve İspanya'da gösterdi. İspanya'da bir hastanenin internete sızan görüntüleri acı tabloyu bir kez daha gözler önüne serdi.

İspanya'da bir hastanede çekilen görüntüler internete sızdırıldı. Koronavirüs nedeniyle hastanede adım atılacak yer kalmadı. Koridorlar ve yerler hastalar ile doldu taştı. Pek çok hasta koridordaki oturma alanlarında otururken bazılarının da yerlerde uzanması dikkat çekiyor.

Videoda dikkat çeken bir başka detay ise öksürük seslerinin ardı arkasının kesilmemesi. İnsanlar, Dünya Sağlık Örgütü ve çeşitli kuruluşlardan Covid-19 aşısı ve tedavisi için iyi haberler beklerken salgın her gün korkunç yüzünün bir başka tarafını göstermeye devam ediyor.

Fuar alanları da hastane olmuştu

İspanya'da koronavirüs vaka ve ölü sayısı gün geçtikçe artıyor. Son bilgilere göre toplam 1700'den fazla ölüm gerçekleşti, 25 binden fazla ise vaka sayısı mevcut. İspanya'da bu korkutan bilgiler hastanelerin hasta sayısı kabul etmekte zorlandığını da ortaya koydu. Hükümetin son aldığı karar ile fuar alanlarını da hastaneye çevirdi. 

VAKA SAYILARI BİNDEN FAZLA OLAN ÜLKELER

Çin'in Hubey eyaletine bağlı Vuhan kentinde ortaya çıkan ve birçok ülkeye yayılan yeni tip corona virüsün (Covid-19) dünya genelinde bulaştığı kişi sayısı 339 bini aştı. Salgınında can kaybı 14 bin 700'ü aştı.
 

Verilere göre, yeni tip Coronavirüs yüzünden en fazla can kaybının yaşandığı ülke 5 bin 476 kişinin hayatını kaybettiği İtalya oldu.

İtalya'nın ardından ikinci en fazla ölüm, Covid-19 salgınının ortaya çıktığı ve toplam 3 bin 270 kişinin yaşamını yitirdiği Çin ana karasında görüldü.

Yeni tip Coronavirüs salgını nedeniyle en fazla ölümün kayda geçtiği üçüncü ülke olan İspanya'da 2 bin 182 kişi hayatını kaybetti.

Covid-19 salgınından en fazla ölümün gerçekleştiği dördüncü ülke İran'da ise 1685 kişi yaşamını yitirdi.

Son 24 saatte vaka sayısındaki artışın en belirgin olduğu ülkeler İtalya, ABD, İspanya, Almanya ve Fransa.