Hindistan'ın Delhi eyaletinde 11 kişinin deng hummasından yaşamını yitirdiği bildirildi. 
Hindistan basınında yer alan haberlerde, Delhi eyaletinde sivrisineklerden bulaşan virüsün neden olduğu deng hummasına, bu sene toplam bin 872 kişinin yakalandığı, vaka sayısında eylül ayı başından bu yana hızlı bir artış gözlendiği bildirildi. 

Eyalette, yüksek ateş şikayetiyle birçok kişi hastanelere akın ederken, bazı hastanelerin, sınırlı sayıda yatakları olduğu gerekçesiyle hastaların bir kısmını geri çevirdiği belirtildi.

Delhi eyalet yönetimi, hastalara bakmayı reddeden hastaneleri uyararak, deng hummasına yakalanan hastalar için fazladan yatak alınmasını, gerekirse iki hasta için tek yatak kullanılmasını, tedavilerin aksatılmamasını istedi. Eyalet yönetimi ayrıca deng humması teşhisi konulan hastaları tedavi etmediği tespit edilen hastanelere cezai işlem uygulanacağını ya da işletme belgelerinin iptal edileceğini açıkladı.

Delhi eyaleti Sağlık Bakanı Satyendra Jain, düzenlediği basın toplantısında, deng humması vaka sayısının, geçen seneden yüksek olduğunu, öte yandan insanların hastanelere akın etmesinin asıl sebebinin, panikle hareket etmelerinden kaynaklandığını söyledi. Jain, virüsün yayılmasını önlemek için gerekli tedbirlerin alındığını da ifade etti.

Deng humması vakaları, genellikle yağışın sık görüldüğü mevsimlerde, özellikle haziran ve eylül aylarında artış gösteriyor. Bilim insanları, yüksek sıcaklık ve uzun süren yağışların sıtma ve deng humması taşıyan sivrisineklerin artmasına sebep olduğunu belirtiyor.