Danimarka'nın başkenti Kopenhag'da çoğunluğu gençlerden oluşan yaklaşık 500 kişilik bir grup, Faelled Parkı'nda bir araya gelerek vücutlarıyla "Refugees Welcome/Sığınmacılar Hoşgeldiniz" yazısını oluşturdu.
Sosyal paylaşım sitesinde oluşturulan "Refugees Welcome Photo" grubu tarafından yapılan çağrı üzerine parkta buluşan gruptakilerin, vücutlarıyla oluşturduğu "Refugees Welcome" yazısının fotoğrafı, hava kamerasıyla çekildi.

Etkinliğe öncülük edenlerden Lalah Sitez, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "İnsanlar dışarıdan Danimarka'yı Avrupa'nın en ırkçı ülkesi olarak görebiliyor. Biz de burada siyasilerin aksine Danimarkalıların sığınmacılara kapılarını açtıklarını göstermek istedik. Yapılan araştırmalarda Danimarkalılar arasında sığınmacıları kabul etmek isteyenlerin sayısı, istemeyenlerden daha çok ancak bu durum dışarıdan bakıldığını bu kadar net anlaşılmıyor" diye konuştu. 

Sitez, son olarak geçen yıl başka bir grubun çağrısı üzerine aynı yerde vücutlarıyla "Free Gaza/Özgür Gazze" yazısını oluşturduklarına ve bunun ilgi gördüğüne dikkati çekti, aynı ilginin sığınmacılarla ilgili fotoğrafa da gösterilmesini umut ettiğini vurguladı. 

Julie Frank da "Bugün bir fotoğraf çektirdik ve bunu elimizden geldiğince çok fazla insana ulaştırmak istiyoruz. Böylece insanlar Danimarkalıların hükümetlerinden ne kadar rahatsız olduklarını görebilir" dedi.