KOPENHAG (AA) - Danimarka Meclisi'nin bahçesinde, Suriyeli sığınmacılar yardım etmek ve Danimarkalılara Suriye'deki savaş ve sığınmacıların yol boyunca yaşadıkları sıkıntıları anlatmak için çadır kuruldu. 

Danimarkalıların büyük ilgi gösterdiği ve "We have space- Yerimiz var" adı verilen çadırda, Suriye'de yaşanan dram ve Suriyelilerin kaçış yolunda yaşadıklarını konu alan fotoğraf sergileri, Danimarka'nın sığınmacılara uyguladığı katı kurallar ile Suriye savaşını ve sığınmacıların yaşadıklarını anlatan filmler gösterildi. Suriye ve Yunanistan gibi ülkelerde sığınmacıların yaşadıkları dramı birebir yaşayan birçok gönüllü de 4 gün boyunca çadırı ziyaret edenlere bilgiler verdi. 

İlk gün İltica Hakları kurumunun başkanı Johanna Haas, Avrupa'daki sığınmacı krizi hakkında bilgiler verirken, turistik bir ada olan Bornholm'un Belediye Başkanı Winni Grossböl ise Bornholm'daki kampta sığınmacıları nasıl karşıladıklarını anlattı. Daha sonra ise Suriyeli doktor Haifaa Awad, Suriye'de savaş sırasında doktorluk yapmanın zorluğunu ve savaşın etkilerini birebir yaşamanın ne anlama geldiğini içeren bir sunum gerçekleştirdi.

İkinci gün ise Suriyeli kadınlar Zeynep ve Yeşila, Danimarka'da sığınmacı olarak yaşadıkları iki yılı anlatırken konuklara Suriye mutfağından yemekler ikram edildi. Daha sonra ise Danimarkalıların ve Suriyelilerin de aralarında bulunduğu onlarca kişi düzenlenen tavla turnuvasına katıldı.

Son gün ise Yunanistan'ın Lesbos adasında sığınmacıların yaşadıkları dramı anlatan fotoğraflar sergilendi ve savaş muhabiri Nagieb Khaja, Suriye'deki savaşı anlatan sunum yaptı.