Belçika ve Danimarka'da yüzlerce taksici, internet üzerinden ucuz taksi hizmeti sunan "Uber"in bu ülkelerde hizmet vermesine karşı gösteri düzenledi. 
Belçika'nın başkenti Brüksel'de bin kadar taksici, üzerinde "Uber'e Hayır" yazan araçlarıyla Kuzey Tren Garı'ndan, kornalar çalarak ilerleyen bir konvoy oluşturdu. Fransa'dan da 100 civarında taksicinin ve sendikaların destek verdiği eylem sırasında şehir merkezinde ulaşım felç oldu. 

Taksicilerin temsilcileri, AB kurumlarının bulunduğu Schuman Meydanı'na ulaştıktan sonra taleplerini AB Komisyonu yetkililerine iletti.

Belçika'da bir mahkeme, 4 Mayıs 2015 tarihinde "Uber" uygulamasının yasa dışı olduğuna hükmetmişti. 

Danimarka'nın başkenti Kopenhag'da da yüzlerce taksici, "Uber" uygulamasını meclis binası önünde protesto etti. 

Aralarında Türklerin de bulunduğu yüzlerce taksici, özel araçlarla müşteri taşıma uygulaması olan "Uber"in, Danimarka yasalarına aykırı olduğunu belirterek, haksız rekabete yol açan bu duruma çözüm bulunması çağrısında bulundu.  

Danimarka Taksiciler Derneği (TİD) Başkanı Sören Nicolaisen, "Rekabete karşı değiliz, ancak bu eşit şartlarda olmalı. Fakat durum böyle değil. 'Uber' resmiyette yolculuk paylaşımı sunduğunu iddia etse de biz öyle düşünmüyoruz. Yolculuk paylaşımından para kazanılmaz ama Uber kazanıyor" dedi. 

Kasım 2014'ten bu yana Danimarka'da hizmet veren "Uber",  Karayolu Düzenleme Genel Müdürlüğü tarafından haksız rekabet iddiasıyla savcılığa şikayet edilmişti.  Ancak bu başvurudan henüz bir sonuç çıkmadı.   

Kopenhag'da taksicilik yapan Konyalı Fatih Karataş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Bize uygulanan kurallar 'Uber'e de uygulanırsa zaten bir sorun kalmaz. O zaman 'Uber' kalmaz, fakat biz vergi, yüksek primli sigorta, çevre vergisi öderken, 'Uber' için çalışan özel şoförler kazandıklarının yüzde 80 ila 95'ini cebe indiriyor" dedi.

Akıllı telefonlara yüklenebilen ulaştırma ağı ve taksi uygulamasıyla birçok ülkede faaliyet gösteren "Uber" uygulaması, dünyada yer yer protestolara ve yasal kısıtlamalara konu oluyor.