FRANKFURT (AA) - Avro Bölgesi'nde Sentix Yatırımcı Güven Endeksi şubat ayında 6 puana gerileyerek, 2015 yılının Nisan ayından bu yana görülen en düşük seviyesine indi.

Piyasa beklentilerine ilişkin araştırmalar yapan Sentix’ten yapılan açıklamaya göre, bu yılın ocak ayında 9,6 puan olan Avro Bölgesi Yatırımcı Güven Endeksi, şubat ayında 3,6 puan azalarak 6 puana geriledi. 2015 yılının Nisan ayından bu yana en düşük seviyesine inen endeksin, şubatta 7,4 puan seviyesinde gerçekleşmesi bekleniyordu.

Açıklamada, Cari Endeks'in 13 puandan 10,5 puana, Beklentiler Endeksi'nin de 6,3 puandan 1,5 puana düştüğü aktarıldı.

Küresel ekonominin ivme kaybetmesine Avro Bölgesi'nin bağışıklığı bulunmadığına dikkati çeken açıklamada, mevcut durum değerlendirmesinin ve beklenti endeksinin baskı altında kaldığı, yatırımcı güveni endeksinin Almanya'da da belirgin şekilde zayıfladığı vurgulandı. 

Küresel ekonomik gelişmelere ilişkin değerlendirmelerin de yer aldığı açıklamada, "Japonya hariç Asya'ya ilişkin değerler bir miktar toparlanmasına karşın, bu aya ilişkin sonuçlar temelde yeni bir görüntü oluşturmuyor. Özellikle Almanya ve ABD'deki ivme kaybı ağır basıyor ve küresel ekonominin artık çok kırılgan bir durumda olduğunu gösteriyor" ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada, Japonya hariç Asya bölgesinin bu ay hafif toparlandığı ancak diğer tüm küresel bölgelerin negatif kalmaya devam ettiği belirtildi.

Yaklaşık 12 yıllık geçmişe sahip Sentix Endeksi, haftalık bazda bini kurumsal, yaklaşık 5 bin kayıtlı yatırımcının piyasa değerlendirmelerini ve beklentilerini ölçüyor.