Son bir haftadır sıcaklıklar hissedilir derecede arttı. Yarın itibari ile yeni bir hafta başlıyor. Peki, yurt genelinde hava sıcaklıkları nasıl seyredecek? Termometreler kaç dereceyi gösterecek? Bu soruların yanıtını Meteoroloji Genel Müdürlüğü verdi. Hava tahmin uzmanı Fevzi Burak Tekin, önümüzde ki günlerde yağış alacak bölgeleri ve yurt genelinde ki hava sıcaklıkların nasıl olacağına dair tahminleri paylaştı. Tekin, tahmini hava durumu hakkında şu açıklamaları yaptı;

SAĞANAK YAĞIŞ BEKLENTİSİ

Meteoroloji Genel Müdürlüğü olarak yaptığımız son tahminlere göre geçtiğimiz hafta kuzey doğu kesimlerimde görülen gök gürültülü sağanak yağışlar, bu hafta da kendini gösterecek. Bugüne baktığımızda sağanak yağış, Pazartesi günü doğu Karadeniz bölgesinin iç kesimlerinde etkisini gösterecek.

Salı günü Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Marmara’nın güney ve kuzey kesimlerinde sağanak yağış etkili olacak. Çarşamba gününe baktığımızda ise Türkiye’nin genelinde sağanak yağış göreceğiz. Özellikle Marmara’nın doğusu, iç Ege, Akdeniz’in iç kesimleri ve doğusu ile İç Anadolu’nun iç kesimlerinde gök gürültülü sağanak yağış görülecektir.

HAVA SICAKLIKLARI

Ülkemizde geçen haftadan bu yana görülen sıcak hava dalgasıyla sıcaklıklar mevsim normallerinin 3 ile 7 derece üzerinde seyretmeye devam ediyor. Bu mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklıklar, 8 Temmuz Çarşamba gününe kadar süreceği öngörülüyor. Çarşamba günü ülkenin yağışlı bir havanın etkisine girmesiyle beraber yağış alan bu bölgelerde sıcaklıklar, mevsim normallerine inecek.

SEL VE SU BASKINI UYARISI

Yağışlar özellikle Karadeniz bölgesinde Trabzon, Artvin çevresinde kuvvetli olması bekleniyor. Bu sebeple vatandaşların sel ve su baskınlarına karşı tedbirli olmaları gerekmektedir. 

METEOROLOJİK GÖRÜNÜM

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından 05 Temmuz yani bugün işin yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin kuzey ve doğu kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusu ile Afyonkarahisar ve Uşak'ın kuzeyi, Kütahya, Giresun ve Trabzon'un iç kesimleri, Gümüşhane, Bayburt, Rize ve Artvin çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.