İstanbulluların akın ettiği sahile giden vatandaşlar, gördükleri manzara karşısında şok oldu. Şile Ağva merkez sahiline vuran kırmızı yosunlar, sahil şeridini kızıla boyadı. Sahil evsel atıklarla adeta çöp yuvasına döndü. Sahil evsel atıklarla adeta çöp yuvasına döndü. Sahilin görevliler tarafından temizlenmemesi dikkat çekerken, sahilin içler acısı hali havadan görüntülendi.

İstabulların Şile’de yaz, kış uğrak noktası olan Ağva sahili çöp yuvasına döndü. Evsel atıkların yanı sıra Ağva merkez sahil şeridi kızıl renge büründü. Son günlerde yaşanan şiddetli lodos nedeniyle kırmızı renkli yosunların sahil kesimini kapladığı görüldü. Kırmızı yosunların kapladığı sahil kesimi kızıla bürünerek ilginç görüntülere sahne oldu. Sahilde yürüyüş yapan vatandaşlar gördükleri manzara karşısında şok oldu. Sahil’de koltuk başlarından, pet şişelere, oyuncaklardan, sigara izmaritlerine, cam şişelerden, evsel atıklara kadar çöplerle doldu taştı. Bazı vatandaşlarda sahilin içler acısı halinden dolayı belediyelere tepki gösterdi. Şile’de çöp yuvasına dönen ve kızıla bürünen Ağva Sahili drone ile havadan görüntülendi.

”Sahilin çöp yuvası olmasına çok şaşırdık“

Serhat Şerbetçi, “Biz, İstanbuldan gezmeye geldik. Sahilin böyle çöplerle pislik içerisinde olmasına gerçekten çok şaşırdık. Şu anda yaz mevsimi de değil. Her yer plastik, su şişeleri, ağaç parçaları ve denizin getirdiği çöplerde var. İnsan faktörünün de etkisi çok fazla, bu duruma çok üzüldük. Burada neler yok ki pet şişeler var, ağaçlar var, temizlik malzeme kutuları var. Cam şişeler, oyuncaklar var, olmaması gereken her şey var. Ayrıca sahil kızıla boyanmış, rüzgarın etkisiyle denizden gelen yosunlar. Pandemi sürecinde insanlar yokken temizlemek için Belediyelere bir fırsat, umarız boş zamanda değerlendirilerek temizlenebilir” diye konuştu.