Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan değerlendirmelere göre; yurt genelinin çok bulutlu, Trakya dışında aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle yağmur ve sağanağın, Marmara'nın güneydoğusunun yüksekleri, Doğu Akdeniz'in Toroslar mevkii, Batı ve Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin yüksekleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

Yağışların; Doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun doğusu, Batı Karadeniz'in batısı, Orta Karadeniz, Doğu Anadolu'nun güneyi, Güneydoğu Anadolu (Şanlıurfa hariç) ile Bursa, Bilecik, Yalova, Kocaeli, Sakarya ve Giresun çevrelerinde yerel olmak üzere kuvvetli, Düzce, Zonguldak, Bartın, Elazığ, Malatya'nın güneyi, Adıyaman, Diyarbakır'ın kuzey ve güneyi, Batman, Mardin, Şırnak, Hakkari ve Siirt çevrelerinde çok kuvvetli ve yer yer şiddetli olması bekleniyor.

Hava sıcaklıklarının batı kesimlerde mevsim normallerinin 3 ila 5 derece altında, diğer yerlerde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın genellikle güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde güney ve güneydoğu yönlerden kuvvetli (40-70 km/sa) olarak esmesi bekleniyor.

Meteoroloji'den 16 il için "turuncu" ve "sarı" kodlu alarm!

Meteoroloji'den yapılan açıklamaya göre yurt genelinde sağanak yağış beklenirken, Adana için "turuncu", Antalya, Bitlis, Elazığ, Malatya, Siirt, Şanlıurfa, Batman, Adıyaman, Bingöl, Diyarbakır, Mersin, Mardin, Tunceli, Van ve Düzce için "sarı" uyarıda bulunuldu.

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Çok bulutlu ve aralıklı sağanak yağışlı 9
İstanbul: Çok bulutlu ve aralıklı sağanak yağışlı 13
İzmir: Çok bulutlu ve aralıklı sağanak yağışlı 15
Adana: Çok bulutlu, sağanak yağışlı 18
Antalya: Çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı 21
Samsun: Çok bulutlu, sağanak yağışlı 17
Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu 21
Erzurum: Çok bulutlu, yağmurlu 8
Diyarbakır: Çok bulutlu, sağanak yağışlı 13