Geçtiğimiz ay iş dünyamızdan büyük bir yıldız kaydı. Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç, bir kalp krizi sonucu 56 yaşında aramızdan ayrıldı. İş dünyamızın bu genç lideri, kısa süre içinde Türkiye ekonomisine dev yatırımlar kazandırdı. 100 bin kişiyi istihdam eden, Türkiye ihracatının yüzde 10’u gerçekleştiren Koç Holding, ülkemizin global dünyadaki yüz akıdır. Mustafa Koç, “Mavi gözlü, güler yüzlü patron” olarak hep akıllarda kalacaktır. Allah’tan kendisine rahmet, Koç Ailesi’ne baş sağlığı diliyorum.

Yayın hayatında 16’ncı yılına giren Ekovitrin, yurt içinde ve yurt dışında ekonomi ve siyaset dünyasında başarı gösteren kişi, kuruluş ve kurumlara “Yılın Starları” ödülleri veriyor. Ödülü hak eden başarılı isimler yaklaşık üç ay süren bir anket çalışması sonucunda okuyucularımız tarafından belirleniyor. Bu yıl 15’incisini başlattığımız Yılın Starları Anketi’nde, Ekovitrin Jürisi tarafından 26 ayrı kategoride adaylar gösterildi. Her bir kategoride 3 aday yer alıyor ve bu adaylar ipi göğüslemek için yarışacaklar. Her bir kategorinin birincisini okuyucularımızdan gelen oylar belirleyecek. Şubat sayımızla birlikte Ekovitrin dergimizde ve eş zamanlı olarak www.ekovitrin.com sitemizde bir anket formu yer alacak. Adaylar ile ilgili bu formlarda kısa bilgiler bulunuyor. Yılın Starları Anketi’ne dünyanın hemen her tarafından katılım oluyor. Geçtiğimiz yıl anketimize rekor bir katılım olmuş ve 310 bin 202 oy kullanılarak birinciler belirlenmişti. Yılın Starları Anketi’nde yer alarak, büyük yarışa katılanlara başarılar diliyorum.

TBMM BAŞKANI KAHRAMAN’DAN EKOVİTRİN’E ÇARPICI AÇIKLAMALAR
Ekovitrin’in yazı ailesinin genç ismi Ahmet Alper Koçak, TBMM Başkanı İsmail Kahraman ile Meclis’teki makamında özel bir söyleşi gerçekleştirdi. Türk siyasetinin duayen ismi ve tecrübeli devlet adamı TBMM Başkanı İsmail Kahraman, bu özel söyleşide Ekovitrin’e yaptığı açıklamada ilk defa “Başkanlık sistemine” bakışını net bir şekilde ifade etti: “Ben bir hukukçuyum. Şahsi görüşüm başkanlık sisteminin Türkiye için uygun olduğu yönündedir. Türkiye, başkanlık sistemi ile daha istikrarlı hale gelir.” TBMM Başkanı İsmail Kahraman bu özel söyleşide; “Türkiye’nin yeni Anayasa’ya ihtiyacı var” diyerek bir başka önemli konunun da altını çiziyor. TBMM Başkanı İsmail Kahraman’ın ses getirecek açıklamalarının ayrıntıları Ekovitrin Şubat sayısında yer alıyor.

AVRUPA’NIN KALBİNE İMZASINI ATAN TÜRK
Şubat sayımızda yer alan bir başka özel söyleşiyi de Ekovitrin Medya Grubu Başkanı Kamuran Abacıoğlu gerçekleştirdi. Abacıoğlu’nun, Türk gayrimenkul sektörünün öncü kuruluşlarından Sinpaş Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı Avni Çelik ile Frankfurt’ta yaptığı bu özel söyleşi; “Avrupa’nın kalbine imzasını atan Türk” başlığı ile Şubat sayımızın kapak konusu oldu. Başarılı iş adamı Avni Çelik, 60 yıldan bu yana Türkiye’yi kapısında bekleten, Avrupa Birliği’nin finans başkenti Frankfurt’ta, Alman devi Neckermann’ın 250 bin metrekarelik yönetim merkezini satın aldı ve burada dev bir yatırıma hazırlanıyor. Avni Çelik ile yapılan röportajın ayrıntıları Şubat sayımızda…

TAV’IN BAŞARISI HARVARD’DA DERS KONUSU OLDU
Şubat sayımızda bir başka Türk şirketinin başarısını da haber yaptık. Havalimanı işletmeciliği ve inşaatında global bir dev olan TAV Havalimanları Holding’in iş modeli ve büyüme stratejisi dünyanın en ünlü üniversitesi Harvard’da ders konusu oldu. TAV’ın CEO’su Dr. Sani Şener, önümüzdeki günlerde ABD’de Harvardlı öğrencilerle buluşacak ve başarıya nasıl ulaştıklarını onlarla paylaşacak. Sinpaş’ın başarısı da, TAV’ın başarısı da Türkiye’yi yüreklendiriyor… Her iki güzide şirketimizi kutluyorum. Önümüzdeki ay yine dopdolu bir Ekovitrin’de buluşmak üzere…
Saygılarımla