VAN (AA) - Van'ın merkez İpekyolu ilçesinde metruk evde yapılan aramada içlerinde el yapımı patlayıcı olan 4 teneke ile 4 düdüklü tencere bulundu.

Bir ihbarı değerlendiren İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Hacıbekir Mahallesi'ndeki Karlıova Sokak'ta bulunan metruk evde arama yaptı.

Terörle Mücadele ve Olay Yeri İnceleme Şubesi ekipleri ile bomba imha uzmanlarınca yapılan aramada, PKK'lı teröristlerce saman çuvallarının arasına gizlenmiş, kullanıma hazır tahrip gücü yüksek el yapımı patlayıcı bulundu.

Çevre güvenliği alınmasının ardından ekiplerce yapılan incelemede 18 kilogramlık 4 teneke ve 4 düdüklü tencerede amonyum nitrat olduğu değerlendirilen 81 kilo 600 gram granül ile 770 gram beyaz renkli hamurumsu madde, 2 kilo 700 gram turuncu renkli toz, 12 elektrikli kapsül ve 380 metrelik çok telli kablo ele geçirildi.

El yapımı patlayıcılar, cumhuriyet savcısının talimatıyla incelenmek üzere muhafaza altına alındı.

Emniyet müdürlüğü yetkilileri, güvenlik güçlerine yönelik terör saldırılarında kullanılmak üzere hazırlanan el yapımı patlayıcıların, vatandaşların ihbarı sonucu etkisiz hale getirilmesinin önemli olduğunu belirterek, terörle mücadeleye verilen destekten dolayı teşekkür etti.