Güngören’de kendilerini polis ya da savcı olarak tanıtarak dolandırıcılık yaptıkları iddia edilen 3 şüpheli, polis ekipleri tarafından gözaltına alındı. Şüpheliler, dolandırıcılık olayını yaptıkları esnada mağdurun cep telefonu ile çektiği cep telefonu görüntülerinden yola çıkılarak yakalandı.

Olay, 24 Ocak 2023 tarihinde Güngören’de meydana geldi. Edinilen bilgiye göre kendilerini polis olarak tanıtan şüpheliler, H.H.’yi telefon ile arayarak evde bulunan altınları bir poşete koyarak binanın önüne gelen kişiye teslim etmesini istedi. Şüphelilerin telefonda ikna ettiği H.H., evde bulunan ziynet eşyalarını bir torbaya koyarak kapının önüne koymasını istedi. Daha sonra oradan ayrılan mağdur H.H., durumdan şüphelenerek duvarın arkasına saklandı. Bir süre sonra tarif edilen yere gelen şüphelinin poşeti alıp oradan ayrılmasını cep telefonu kamerası ile videoya çekti.

Şüphelilerden daha sonra dönüş alamayan mağdur H.H., çektiği video ile birlikte karakola giderek şikayette bulundu. İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri olayla ilgili çalışma başlattı. Mağdurun çekmiş olduğu görüntüleri inceleyen ekipler, şüphelilerin kimliklerini tespit etti. Yapılan çalışmalar sonucunda şüpheliler Eren G. (19), Sinan P. (47) ve Gökhan T. (19) poşet içerisindeki ziynet eşyalarıyla birlikte gözaltına alındı.

İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri tarafından ifadeleri alınan şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Mahkemeye çıkarılan şüphelilerden Gökhan T. ve Eren G. tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Öte yandan, şüphelilerin 20 Ocak 2023 tarihinde Beyoğlu’nda ev hanımı G.T.’yi de aynı yöntemle dolandırarak 50 bin lira parasını aldıkları öğrenildi.