İngiltere’nin başkenti Londra’da tren sürücüleri, enflasyon ve hayat pahalılığı karşısında maaşlarına zam talebiyle iş bırakarak greve gitti.

İngiltere genelinde başlayan hayat pahalılığı eylemlerine sağlık çalışanları ve itfaiye sürücülerinin ardından tren makinistleri de katıldı. Ülkede raylı ulaşım sendikalarından biri olan Aslef çalışanları, enflasyon ve hayat pahalılığı karşısında maaşlarına zam talebiyle greve gitti. Bütün gün iş bırakma kararı alan makinistler, daha iyi çalışma koşulları ve maaşlarının iyileştirilmesi için eylem yaptıklarını belirtti. Londra’nın en yoğun tren istasyonlarından bir tanesi olan London Bridge durağı tamamen kapatılırken, Londra genelinde bulunan bir çok tren istasyonunda ise trenlerin bazıları seyrek saatlerde hizmet vermeye devam etti.

Son 8 aydaki grevlerin ülkeye maliyetinin tahmini 1,7 milyar pound

İngiltere’de enflasyonun yüzde 10’un üzerine çıkarak son 40 yılın en yüksek seviyesine ulaşması nedeniyle son aylarda sağlık ve ulaşım çalışanları da dahil olmak üzere kamu ve özel sektörde grev dalgası başladı. Ekonomi ve İş Araştırmaları Merkezi, ocak ayına kadar olan 8 ayda düzenlenen grevlerin ülke ekonomisine maliyetinin yaklaşık 1,7 milyar pound (2,09 milyar dolar) olduğu tahmin etti.

Gelecek hafta ise İngiltere’de, hemşireler, ambulans personeli, sağlık görevlileri, acil çağrı görevlileri ve diğer sağlık çalışanları greve gidecek.