Ticaret Bakanlığı Gümrük Muhafaza ekiplerince Kapıkule Gümrük Kapısında gerçekleştirilen operasyonda Türkiye’ye giriş yapan bir tırın çekicisinin tavanına gizlenmiş paketlerde toplam 208 bin 872 adet uyuşturucu hap ele geçirildi.

Gümrükler Muhafaza Genel Müdürlüğünce Kapıkule Gümrük Kapısına gelen araçlar için yapılan analizde, riskli görülen bir tıra ilişkin elde edilen bilgiler kontrol edilmesi amacıyla Edirne Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ile paylaşıldı.

İletilen bilgiler ışığında gerekli önlemler alındı ve şüpheli tır gümrük sahasına girişinden itibaren gözetim altına tutuldu. X-ray taramasına sevk edilen tırın çekicisinin tavan bölmesinde şüpheli yoğunluğa rastlandı. Narkotik dedektör köpeklerle yapılan aramada, köpeklerin de aynı bölmeye tepki vermesi üzerine muhafaza memurları buraya gizlenmiş bir çuvalın içerisinde siyah renkte 20 paket bulunduğunu tespit etti.

Paketler bulundukları yerden çıkarılarak açıldığında toplam 52 kilogram ağırlığında 208 bin 872 adet uyuşturucu hap ele geçirildi.

Yaklaşık 12 milyon 500 bin lira değerindeki uyuşturucu hap ile birlikte bunların naklinde kullanılan tıra el konulurken; olayla ilişkili olduğu belirlenen iki kişi gözaltına alındı. Yürütülen soruşturmaya devam ediliyor.