Gaziantep’te çöken 4 katlı binada can pazarı

Gaziantep (İHA)-Gaziantep’teki depremde çöken 4 katlı binada enkaz altında kaldığı tespit edilen yaklaşık 10 kişi için ekipler zamanla yarıştı. Vatandaşların birinin cansız bedenine ulaşılırken, aralarında bebek ve çocukların da bulunduğu çok sayıda kişi kurtarıldı.

Gaziantep’te meydana gelen depremde Şahinbey ilçesi 25 Aralık Mahallesi 33012 Sokak’ta 4 katlı bir bina çöktü. Binada ilk belirlemelere göre 10 kişinin enkaz altında kaldığı tespit edildi. Olay yerine çok sayıda sağlık, polis, itfaiye ekibi sevk edildi. Olay yerine gelen ekipler çalışma başlattı. Vatandaşların da yardımıyla yapılan arama çalışmalarında zamanla yarışıldı. Beton blokların kaldırılması için bölgeye vinç sevk edildi. Vinçle kaldırılan beton blokların altındaki vatandaşlara ulaşılabildi. Saatlerce süren çalışmalarda aralarında bebek ve çocukların da olduğu çok sayıda kişi kurtarıldı. Bir vatandaşın da cansız bedenine ulaşıldı.

Deprem sırasında görevde olan bir bekçinin de eşi ve iki çocuğu enkaz altında kaldı. Olay yerine gelerek ailesini kurtarmaya çalışan bekçi, enkaz altından çıkartılan çocuğunu görünce gözyaşlarına boğuldu.

Ekiplerin binadaki arama çalışmaları devam ediyor.