Kağıthane’de kendisini uyaran 20 yaşındaki genci tartışma sırasında ortaklaşa öldürdükleri iddia edilen abi kardeş hakkında yürütülen soruşturma tamamlandı. Hazırlanan iddianamede şüpheli kardeşlerin ayrı ayrı ‘kasten öldürme’ suçundan müebbet hapis cezasına çarptırılması talep edildi.

Kağıthane’de 25 Temmuz 2022’de şüpheli Uğur Macit (31), motosikletle geçtiği sırada 20 yaşındaki Hasancan Bayırtı tarafından ‘neden dikkat etmiyorsun’ diye uyarılmış, tartışmaya başladıktan sonra ise kardeşini arayarak olay yerine çağırmıştı. Daha sonra kardeşi Ferhat Macit’in (29) de olay yerine gelmesiyle kavga yeniden başlamıştı ve abi kardeş, elinde satır olan maktulün bıçaklanarak ölümüne neden olmuştu.

Uyarıldı, tartışma başladı

Olaya ilişkin yürütülen soruşturma tamamlandı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hazırlanan iddianamede, olay günü 23.00 sıralarında Hasancan Bayırtı’nın olay öncesi alkollü bir şekilde olay yerinde bulunduğu, o sırada şüpheli Uğur Macit’in yoldan motosiklet ile geçtiği, maktulün şüpheliye ‘neden dikkat etmiyorsun’ diye bağırdığı, maktul ile şüpheli arasında tartışma çıktığı, tartışmanın kavgaya dönüştüğü ve araya giren mahalle sakinleri tarafından kavganın yatıştırıldığı aktarıldı.

Kavgaya çağırdığı kardeşi, gencin ölümüne neden oldu

Daha sonra şüpheli Uğur Macit’in kardeşi olan şüpheli Ferhat Macit’i telefonla arayarak olay yerine çağırdığının anlatıldığı iddianamede, Ferhat Macit’in bunun üzerine olay yerine geldiği, sokakta beklemekte olan Hasancan Bayırtı ile şüpheliler arasında tartışma ve kavganın tekrar başladığı, Ferhat ile Uğur Macit’in maktulle kavga ettikleri sırada maktul Bayırtı’nın elinde satır olduğu, ayrıca Ferhat Macit’in elindeki bıçağı maktulün sırt kısmından ve karın kısmından sapladığı kaydedildi.

İddianamede, şüpheliler Ferhat ve Uğur’un olay yerinden kaçtıkları aktarılırken, sırt ve karın kısmından ağır yaralanan Hasancan Bayırtı’nın ise kaldırıldığı hastanede hayatını kaybettiği belirtildi.

Şüphelinin Yunanistan sınırında kaçarken yakalandığı aktarıldı

Hazırlanan iddianamede, şüpheli Ferhat Macit’in 5 Ağustos 2022’de Edirne-Yunanistan sınırındaki 1. Derecede Askeri Yasak bölgede yakalandığı ve Yunanistan güvenlik güçlerince Türkiye Güvenlik güçlerine teslim edildiği kaydedildi. Şüphelinin beyanına yer verilen iddianamede, olay günü kendisine ağabeyini dövdüklerine ilişkin telefon geldiğini ve oraya gittiğinde ağabeyini o halde gördüğünü söyleyerek, ‘’Küfür ederek 2-3 kişi üzerimize geliyordu. Beyaz tişörtlü birinin bir elinde odun diğer elinde satır vardı Adamın yanına gittim ne oldu kardeşim dedim. Satırı çekti. Bende üzerimdeki bıçağı çıkarttım. Şahıs bana satırı sallayınca bende bıçağı can haliyle şahsa salladım Bıçaklayınca çocuk yere düştü, satır da düştü. Ben de aşağıya doğru koşmaya başladım. Sonra da yurt dışına kaçmak istedim’’ denildi.

Ortaklaşa öldürdükleri kaydedildi

Hazırlanan iddianamede, şüpheli Ferhat’ın maktulü bıçaklayan kişinin kendisi olduğunu söylediği, şüpheli Uğur’un Ferhat’ın kardeşi olduğu, şüpheli Uğur’un olay sırasında ve öncesinde maktül ile kavga halinde olduğu, olay sonrasında olay yerinden kaçtığı, olayın üzerinden zaman geçmesi üzerine polis tarafından şüphelinin yakalamasının yapıldığı, maktul ile arasında husumetin bulunduğu ve eylemleriyle maktul Hasancan Bayırtı’yı ortaklaşa bir şekilde öldürdükleri kaydedildi.

2 kardeşe de ayrı ayrı müebbet hapis cezası talebi

Hazırlanan iddianamede şüpheliler Ferhat Macit ile Uğur Macit’in ayrı ayrı ‘kasten öldürme’ suçundan müebbet hapis cezasına çarptırılmaları talep edildi. Şüpheliler, önümüzdeki günlerde İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısına çıkacak.