Yenimahalle Belediyesi, Yakacık Kurban Satış ve Kesim Alanı’nı Kurban Bayramı’na hazırladı.

Başkent’in en büyük ve en modern kurban satış ve kesim alanlarından olan Yakacık’ta bu yıl yaklaşık 5 bin 600 büyük, 15 bin küçükbaş kurbanlık görücüye çıkacak. Yenimahalle Belediyesi Zabıta, Fen İşleri, Park Bahçeler ve Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri haftalar öncesinden çalışmalarına başladı. Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler alan düzenlemesi, Park Bahçeler Müdürlüğü ekipleri calaska bakımı ve kontrolü, elektrik ve hizmet çadırları, duş, WC ve mescit bakımı yaparken, alanın temizlik işlerini ise Temizlik İşleri Müdürlüğü üstlendi. Zabıta ekipleri ise parsel çizimi ve numaralandırma işlemlerini gerçekleştirdi.

5 bin araçlık otopark, 24 saat güvenlik

Yakacık’ta vatandaşların kurbanlık seçmeleri ve bayram günü kesim işlemleri sırasında otopark sıkıntısı yaşanmaması için de önlem alan Yenimahalle Belediyesi, alanda 5 bin araçlık otoparkı düzenledi. Öte yandan alanda Kurban Bayramı boyunca 24 saat güvenlik hizmeti de verilecek. Zabıta ve güvenlik ekipleri, Yakacık’ta huzurdan ve asayişten sorumlu olacak.

Her yıl yüzlerce çadırın kurulduğu Yakacık’ta bu yıl ilk çadırlar kurulmaya başlandı. Çadır kurulumunun tamamlanmasının ardından üç gün içinde kurbanlıkların tamamı da Yenimahalle Belediyesi veteriner hekimleri ile Tarım ve Orman Bakanlığı yetkililerinin denetiminde alana girmiş olacak.