Mamak Tenzile Erdoğan Aile Merkezi Oyun Odası’nın 3-6 yaş öğrencilerine meslek tanıtımı etkinliği gerçekleştirildi. Etkinlikte minikler hayalini kurdukları meslekleri yakından tanıma fırsatı yakaladı.

Günler öncesinden etkinlik için hazırlanan öğrenciler, kendi seçtikleri meslek gruplarının kıyafetlerini giyerek anlatımını yaptı. Polis, doktor, avukat, tamirci, hemşire, aşçı, itfaiyeci ve öğretmen rolüne giren çocuklar, meslek grupları hakkında bilgi sahibi olduktan sonra kendi oluşturdukları hatıra panosunda fotoğraf çektirdiler.

Aile merkezlerinde eğitim ve öğretim gören çocukları geleceğe hazırlamak, ilgili oldukları alanlara şimdiden yöneltmek ve eğlenerek bilgi sahibi olmasını sağlamak amacıyla bu tür etkinlikler düzenlemeye devam edeceklerini ifade eden Mamak Belediye Başkanı Murat Köse şunları söyledi:

“Çocuklarımız dünyanın en büyük servetidir. İlçe genelinde bilimden sanata, eğitimden spora kadar birçok alanda hayata geçirdiğimiz projelerde kendilerini geliştirebilecekleri olanaklar sunuyoruz. Yavrularımız için attığımız her adım, ülkemizin geleceğine yön veren parlak nesiller yetişmesine destek olacak en sağlam adımlardır.”