2017 için herkes bir tahminde bulunuyor, çok parlak geçmeyeceği, mevcudu elde tutmanın en iyi durum olacağını söyleyenler var. Mevcudu korumak elbette önemli. Ama herkes biliyor ki, durgunluk veya olumsuzluklar sonsuza kadar gitmeyecek, ayrıca hemen toparlanılması, yeni işler yapılması ihracata yönelinmesi ve inovatif bakılması lazım.

Ümitsizlik bir kez başladı mı girdap gibi herkesi içine çeker. Oyda bu kadar kabiliyetli kurumlar, tecrübeli yöneticiler ve yetişmiş insan kaynağı ile kesinlikle ümitsiz olmamalıyız, daha iyi işler yapmak için bilenmemiz, kamçılanmamız gerek. Bu konuda yöneticilere de önemli görevler düşüyor. Yöneticilerin ümitsiz olmayarak, personelini motive etmesi, dinlemesi, farklı fikirlerden faydalanması ve personeli güçlendirmesi gerek. Yani, kurum içi ihtiyaç duyulan eğitimler ile personeli güçlendirmek, inovatif bakmalarını sağlamak, maliyetleri düşürme konusunda yenilikler icat etmekten bahsediyorum. Düzenlediğimiz, eğitim ve diğer çalışmalarda uyguladığımız özel yöntemlerle bu konuda harika fikirleri ortaya çıkarıyor ve kurumlara destek olabiliyoruz. Bu çalışmalara başladığımız kurumlarda olumlu sonuçlar almaya başladık. Bu yöntemi her kuruma öneriyorum. SPONSORLUK REKLAM, KURUMSAL SOSYAL SORUMLULUK GELECEĞE YATIRIMDIR 2016 çeşitli sıkıntılar nedeniyle beklenilen gibi gitmedi, bazı kurumlar sponsorluk kurumsal sosyal sorumluluk, reklam çalışmalarını iptal ettiler veya ertelediler. Oysa bu çalışmalar kurumların görünürlük ve itibar artırıcı, müşterileri tarafından fark edilme çalışmaları. Her sektörün birbirini desteklemesi, sektörlerin yaşaması için kol kola olmak gerekiyor. Yöneticilerin bu dönemde dikkat etmesi gereken bir konu da sponsorluk, kurumsal sosyal sorumluluk ve reklam gibi çalışmalarına devam etmek Bunun birkaç faydası var; -Piyasaların canlı kalmasına katkıda bulunmak -Kuruma ve ürün olarak unutulmamak -Kurum itibarını artırmak -İşler yoluna girdiğinde en çok hatırlanan f ve ürün olmak -Özellikle sponsorluk, kurumsal sosyal sorumluluk ve reklam çalışmalarına devam ederek topluma dair çalışmalara katkıda bulunmak ve toplumdaki diğer insanları da motive etmek gerekiyor. Çoğu firma yöneticisi durgun zamanlarda masrafl arı kısmak, tasarruf etmek için sponsorluk, kurumsal sosyal sorumluluk ve reklam çalışmalarını iptal ediyor veya kısıtlıyor. Aksine bu dönemler destek verme, destek alma dönemleridir. Geçmişte de yaşadığımız tecrübeler bu dönemlerde sponsorluk, kurumsal sosyal sorumluluk ve reklam çalışmalarına devam eden firmaların ekonomi rahatladığında akılda kaldığı, itibarını artırdığı ve satışlarının arttığını göstermektedir. Bu konuda devlet desteklerinin olduğunu da sanırım biliniyordur. 2017 DE DESTEK VER DESTEK GÖR 2017 ekonominin iyileşmesi için herkesin destek vermesi, daha çok çalışması, toplumu bir araya getirecek, bilgilendirecek çalışmaların artırılması, yeni bir bakış açısı kazandırılması gereken bir yıl. Her günü çok kıymetli.

Ayrıca firmalar destek oldukları veya reklam verdikleri organizasyonlarda katılımcılara yönelik çalışmalar yaparak, kendileri için inovatif fikirler yaratabilirler. 2017 ümitsizlik değil, ülke için daha çok çalışma, fikir üretme ve hayata geçirme zamanı. Her kurumun ve yöneticinin de bu konuda bir sorumluluğu olduğuna inanıyoruz. 2017 ‘ de personeli güçlendirmek, başkalarının aklından faydalanmak, sponsorluk, kurumsal sosyal sorumluluk ve reklam çalışmalarına devam etmek ve her konuya inovatif bakmak, motivasyonu bozmamak, başkalarını da motive etmek yöneticilerin hedefl eri arasında olmalı.

Sözün özü; 2017 kabuğuna çekilme değil, kabuğunu kırma yılı olmalı. Ülkece ilerlemek için haydi “kabuğunu kırma” seferberliğine…