Bayim Olur Musun Fuarı, 19’uncu kez kapılarını açtı. Pek çok sektörden yüzlerce markanın katıldığı fuara 40 binden fazla ziyaretçi katıldı. 

Medyafors Fuarcılık’ın Ulusal Franchising Derneği’nin (UFRAD) iş birliğiyle düzenlediği fuar, Yenikapı’daki Avrasya Gösteri ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirildi. Bu yıl 19’uncusu düzenlenen fuara gıdadan ev dekorasyonuna, gayrimenkulden güzellik merkezlerine, spor merkezlerinden, kafelere, kuru temizlemeden teknolojiye, otomotivden yazılım şirketlerine kadar geniş sektör yelpazesinden yüzlerce marka katılırken 40 binden fazla ziyaretçi katılım gösterdi. Markalarla bu markaların bayisi olmak isteyenleri buluşturan ve 28 Kasım’da sona eren olan fuar, şirketlere yeni şubeler açarak büyüme fırsatı sundu.

Girişimcilerin, markaların çatısı altında faaliyet göstermesinin önemini anlatan UFRAD Franchising Derneği Genel Başkanı Doç. Dr. Mustafa Aydın, şunları söyledi: “Günümüzde bölgeleri askerler değil markalar istila ediyor. Bugünün dünyasında şayet marka değilseniz yoksunuz ve yarından sonra var olmanız mümkün değil. Ne konuda iş yapılırsa yapılsın, bir firmanın, yaptığı işin ismi, markası, her şeyin üzerinde bir değerdir ve bu değer öyle bir değer haline gelir ki marka, kişilerin üstünde bir kimlik kazanarak topluma mal olur. Markalaşma kaçınılmaz hedefimiz olmalıdır.”

Dijital strateji

Dijital ortamın artık hayatın bir parçası olduğunu anımsatan Aydın, şöyle devam etti:

“Markalar, dijital pazarlama stratejilerini, e-ticaret uygulamalarını, kişiselleştirilmiş reklamcılık mekanizmalarını kullanmalı. Birçok inovatif düşüncesi olan, dünya standartlarında ürün ve hizmetleri barındıran Türkiye girişimcileri ve firmaları artık kabuklarından sıyrılmalı, güçlerinin farkına vararak dünya standartlarında markalar geliştirmeli ve geliştirdikleri markaları dünyaya tanıtmalıdır. Markalarımızın en az 2 yıllık strateji planları ve programları olmalı. UFRAD olarak desteklediğimiz yurtdışı programları ve Turquality desteklerinden markalarımız daha fazla faydalanmalı.”

"DÜNYAYA YERLİ VE MİLLİ MARKA OLARAK AÇILDIK"

Fuarda çok etkili ve önemli markaları gördüğünü dile getiren Redstone Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Evrim Kırmızıtaş Başaran; "Yeni bir markayız ama kısa bir sürede dev adımlar attık. Yurt içi ve dışı bayilikler verdik. 12 yıldır bu işi yapan bir insan olarak adım adım büyüyerek bu konuma geldik. Şuan Güney Afrika, Amerika, Fransa, Moğolistan, İtalya gibi ülkelere tamamen yerli ve milli marka olarak açıldık. Bu fuarda şahane bir sinerji yakalayarak gücümüze güç katacağımıza inancım tamdır" dedi.