İstanbul’un asırlık lezzetdurağı 1920 Sultanahmet Köftecisi, şube ağına Meydan AVM ve Kadıköy Çarşı’yı dakattı.

1920 Sultanahmet KöftecisiYönetim Kurulu Üyesi Timur Tezçakın, her iki şubenin de soft açılışlarınınyapıldığını, resmi açılışlarının ise Ramazan’dan sonra gerçekleştirileceğini söyledi.

Sultanahmet Köftecisi’nin klasikdükkân konseptini, çağdaş dokunuşlarla İstanbul’un değişik noktalarınataşıdıklarını anlatan Tezçakın, şunları söyledi:

“Kurucumuz Mehmet SeracettinEfendi’nin 1920 yılında keşfettiği lezzet, Türk mutfağını sınırlarımızınötesinde temsil ediyor. Almanya’da, İngiltere’de, Azerbaycan’da, KKTC’defranchise şubelerimiz var. İstanbul’da da yeni şube açma çalışmalarımız hızlasürüyor. İstanbul’daki şube ağına Kadıköy Çarşı ve Ümraniye’deki Meydan AVM’yide kattık. Sultanahmet Köftecisi’nin yeni şubelerinde köfte-piyaz-irmikhelvasından oluşan klasik lezzet üçlüsünün yanı sıra Ramazan’a özel menümüzde  yer alacak.“

Sultanahmet Köftesi’nin, özenleseçilen etlerin hiç baharat kullanılmadan soğan, tuz ve ekmek ile mükemmelorandaki karışımı ile hazırlandığını ve usta eller tarafından kömür ateşindepişirilerek servis edildiğini anımsatan Tezçakın, “Bir asırdır bu lezzeti aynenkorumayı başardık. İstanbul’daki şubelerimizde, Sultanahmet’teki merkezdükkanda günlük olarak hazırlanan köfteler servis ediliyor. Sultanahmet’tekidükkandaki lezzetin aynısını şubelerimizde de yakalamak mümkün olacak” diyekonuştu.

1920 Sultanahmet Köftecisi’nin merkezşubesinin yanı sıra İstanbul’da, Kadıköy-Selamiçeşme, Çağlayan, Şerifali,Viaport ve Demirören AVM şubeleri de bulunuyor.