Bu yıl 14’üncüsünü düzenlediğimiz uluslararası nitelikteki YILIN STARLARI Ödül Töreni’miz yurt içi ve yurt dışından 500’e yakın seçkin konuğun katılımıyla gerçekleştirildi. İstanbul WOW Hotel Convention Center’daki ödül törenimiz Ramazan ayına denk gelmesi sebebiyle aynı zamanda verdiğimiz iftar yemeği ile birlikte farklı bir anlam kazandı.
     Ekovitrin okuyucuları tarafından “Yılın Bakanı” seçilen Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, “Yılın Meslek Örgütü” seçilen Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, “Yılın STK’sı” seçilen TÜSİAD’ın Başkan Yardımcısı Şükrü Ünlütürk, “Yılın Belediye Başkanı” seçilen Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, “Yılın Sanayicisi” seçilen Gaziantep Sanayi Odası Başkanı Adil Sani Konukoğlu, “Yılın Üniversitesi” seçilen İstanbul Aydın Üniversitesi’nin Mütevelli Heyet Başkanı Dr. Mustafa Aydın, Özdilek Gurubu’nun Başkanı Hüseyin Özdilek, Sanko Holding Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Konukoğlu, MÜSİAD Lojistik Sektör Kurulu Başkanı Emin Taha, Karadağ Ankara Büyükelçisi Branko Milic gibi isimler davetliler arasında yer aldı. Yılın Starları Ödül Töreni, Avrupa ülkelerinden, Türk Cumhuriyetleri’nden, Ortadoğu’dan ve Türkiye’den iş, siyaset, bürokrasi, eğitim ve sanat dünyasından önemli kişileri buluşturdu.

     Yılın Starları Ödülleri uluslararası niteliktedir. Bu ödüller, gerek Türkiye’de, gerekse yurt dışındaki kişi ve kurumların başarısını taçlandırmak ve onları teşvik etmek amacıyla verilmektedir. Yılın Starı seçilenler, uzun soluklu bir anket sonucunda Ekovitrin okuyucuları tarafından belirlenmektedir. Bu anket, dergimizde ve eş zamanlı olarak www.ekovitrin. com haber sitesinde yer alan formlar doldurularak yapılmaktadır.
     Dünyanın hemen her tarafından katılımlar gerçekleştiği için Yılın Starları Anket’i çok geniş katılımlı bir kamuoyu araştırması özelliğini de taşımaktadır. 2014 Yılın Starları, 310 bin 202 oy kullanılarak belirlendi.
     Gönüllere huzur veren mübarek Ramazan ayında çok güzel bir atmosfer içinde gerçekleştirilen Yılın Starları Ödül Töreni’ni ve Ekovitrin iftar yemeğini onurlandıran misafirlerimize saygılarımı sunuyorum, ödül alan çok değerli şahsiyetleri, kurum ve kuruluşları yürekten kutluyorum. Ayrıca, ödül törenimizin muhteşem bir şekilde gerçekleşmesinde emeği olan Yönetim Kurulu Başkanımız Kamuran Abacıoğlu, Başkan Yardımcımız Şeref Özata ve mesai arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.

"TÜRKİYE, BİLİŞİM VE ENERJİYLE SIÇRAMA YAPAR"
     Teknoloji devi Güney Kore’nin İstanbul Başkonsolosu Tae Dong Jeon ile özel bir söyleşi gerçekleştirdik. Haber Editörümüz Köksal Bayramoğlu’nun yaptığı söyleşide, Başkonsolos Tae Dong Jeon’un Türkiye ekonomisi üzerine altını kalın çizgilerle çizmemiz gereken tespitleri var. Tae Dong Jeon, Türkiye’nin hızlı bir kalkınma sağlaması için bilişim teknolojileri ve enerji sektörlerine odaklanması gerektiğine özellikle dikkat çekiyor. Başkonsolos Tae Dong Jeon, “İnşaat ve turizm kötü olduğu zaman ekonomi durabilir. Türkiye, bilişim ve enerjiyle sıçrama yapar” diyor.
     Başkonosolos’un görüşlerine katılıyorum. Dünyanın en önemli danışmanlık şirketi KPMG’nin Türkiye Yöneticisi Kaveh Taghizadeh, Haziran sayımızda yayınlanan söyleşide hemen hemen aynı şeyleri söylemiş, Türkiye’nin bilgi teknolojileri, enerji ve savunma sanayi teknolojileri ile büyümede patlama yapacağına dikkat çekmişti. 
     Güney Kore İstanbul Başkonsolosu Tae Dong Jeon, Kore’nin eğitim ve Ar-Ge için büyük yatırımlar yaptığını, ileri teknolojiye sahip ülkeleri iyi takip ettiklerini, gerektiğinde gidip incelediklerini, yüksek teknoloji ürünleriyle Çin pazarına girdiklerini ve bugünkü seviyeye geldiklerini söylüyor. Başkonsolos Tae Dong Jeon, Türkiye’nin de aynı şekilde IT teknolojileri ve enerji sektörlerinde alt yapısını tamamlayarak, bölge ülkeleri pazarlarına hükmeden bir ülke konumuna gelebileceğini belirtiyor. Bu konuda Kore’nin, Türkiye ile işbirliğine hazır olduğunu da belirtiyor. Güney Kore Başkonsolosu ile yaptığımız ilginç röportajın detayları Temmuz sayımızda yer alıyor.
 
EKONOMİ, YÖNETİM BOŞLUĞUNU KALDIRMAZ
Başarılı olan her zaman kazanır. Türkiye, son 13 yılda başarılı bir grafik çizerek dünyanın en önemli ülkeleri arasında yerini aldı. Ancak, 7 Haziran seçimleri sonrasında Türkiye’nin önüne yeni bir denklem çıktı. Şimdi siyasilere düşen bu denklemi çözüp, başarıyı devam ettirmektir.
     Ekonomimiz ve Türkiye’nin yakın çevresinde olup bitenler bir istikrarsızlığı, bir yönetim boşluğunu kaldırmaz. Türkiye hem kendi bekası için, hem bölgesinin istikrarı için güçlü olmak zorundadır ve Türkiye bu güce sahiptir.
     Değerli okuyucularımızın Ramazan Bayramı’nı şimdiden kutluyor, bayramın dünayaya huzur ve barış getirmesini diliyorum.

Saygılarımla...

Yorumlar