Türkiye’yi bir iç savaşa sürüklemek için 15 Temmuz darbe girişimini planlayan FETÖ, bölücü terör örgütü ve onların arkasındaki emperyalist güçlerin hain planlarına inat ülkemiz dev projelerle büyümesini sürdürüyor. 14 milyar TL yatırımla gerçekleştirilen Yavuz Sultan Selim köprüsü ve Kuzey Marmara Otoyolu’nun 26 Ağustos’ta hizmete açılması bu şer odaklarının suratına indirilen en güçlü şamardır.
Mesleğimiz gereği dünyayı dolaşıyoruz. 20 yıl önce Avrupa, Amerika ve Japonya’da hızlı trenleri, modern otoyollarını gördüğümüzde onlara imrenirdik, “neden bu güzel eserler bizim ülkemizde yok” diye de açıkçası üzülürdük… Asrın projesi Marmaray hizmete girdiğinde 153 yıl önce düşünülen bir hayal gerçeğe dönüştürülmüştü. 3,5 dakikada Üsküdar’dan Sirkeci’ye boğazın altından geçtiğimde “rüya” gibi dediğimi hatırlıyorum.
Geçtiğimiz aylarda hizmete açılan Osmangazi Köprüsü’nden aracımla geçip İstanbul’dan Bursa’ya 45 dakikada ulaştım. Daha önce aynı yolculuğu 3 saate yakın bir sürede yapabiliyorduk. Şimdilik Altınova – Gemlik arası inşa edilen İzmit-İzmir otoyolu da mükemmel olmuş. Bu otoyol tamamlandığında 8 saat olan İstanbul-İzmir arası ulaşım süresi 3,5 saate inecek. Türkiye’nin bir başka mega projesi olan İstanbul Yeni Havalimanı’nın ilk etabı 2018’de hizmete açılacak. Bu olağanüstü eser tamamlandığında ülkemiz, 200 milyon yolcu kapasitesiyle dünyanın en büyük havalimanına sahip olacak.

BAKAN ARSLAN İLE ÖZEL SÖYLEŞİ
Son 14 yılda Türkiye’de Cumhuriyet tarihimizin en görkemli yatırımları gerçekleştirildi. Eskiden yabancı firmalar işi üstlenir, Türk firmaları onların taşeronu olurdu. Ama artık devir değişti. Türkiye’nin dev projeleri Türk firmaları tarafından inşa edilirken, yabancı firmalar onların taşeronu oluyor. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Ekovitrin’e verdiği özel söyleşi de bu konuya dikkat çekiyor. Türkiye’nin en yatırımcı bakanlığı olan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı son 14 yıllık süreçte 700 milyar TL’nin üzerinde yatırım gerçekleştirdi. Bakan Arslan, “Mega projeler Türkiye’nin gücünü ortaya koyması açısından çok önemli” diyor.
Türkiye’de terör neden tırmandırılıyor dersiniz? Çünkü şer odakları ve onların hamisi olan ülkeler, büyüyen ve giderek dünyada daha da güçlenen bir Türkiye’yi istemiyorlar. Bölgemiz coğrafyasını yeniden dizayn etmek isteyenler emellerine ulaşamayınca çılgına dönüyor.
Boşuna heveslenmeyin, ne sizin karşınızda selama duran, “emret” diyen bir ülke, ne de “eyvallah” diyen bir lider bulamazsınız artık.

ALİ KOÇ: “YENİ BİR YATIRIM HAMLESİ BAŞLATMALIYIZ”
Koç Holding Yönetim Kurul Başkan Vekili ve Ford Otosan Yönetim Kurulu Başkanı Ali Koç, Eylül sayımızın kapak konusu oldu. Koç Grubu’nun üçüncü kuşak temsilcisi Ali Koç, “Yeni bir yatırım hamlesi başlatmalıyız” diyerek sanayicilerimize önemli bir mesaj veriyor. Ali Koç, hükümetin sanayicilerimize Cumhuriyet tarihinin eşi benzerine rastlanmamış teşvikleri sunduğuna dikkat çekiyor. 15 Temmuz travmasını üzerinden çabuk atan Türkiye’de bundan sonra yapılması gereken de Ali Koç’un dediği gibi “Yeni bir yatırım hamlesini” başlatmak olmalı.

TÜRKİYE’YE GÜVENENLER, TÜRKİYE’DE ÜRETENLER
Türkiye’de yıllardan beri yatırımları bulunan yabancı sermayeli şirketlerin temsilcileri İstanbul Sanayi Odası’nın “Türkiye’ye Güvenenler, Türkiye’de Üretenler” toplantısında “yatırıma devam” mesajı verdiler. Ekovitrin’in Eylül sayısında sayfalarına taşıdığı önemli bir konu da işte bu dosya oldu.

RUSYA İLE YENİ SAYFA
9 ay süren krizin ardından Rusya ile başlattığımız ilişkiler ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Rusya Devlet Başkanı Putin ile gerçekleştirdiği tarihi zirve ve bu zirvenin ayrıntıları Eylül sayımızda geniş şekilde yer alıyor. Türkiye, Rusya ile yeni bir sayfa açıyor. İki ülke arasındaki ticaret hacminin 100 milyar dolara ulaşması hedefleniyor. Erdoğan-Putin zirvesinin etkileri ekonomimize olumlu olarak yansıyacak, özellikle de sıkıntılı bir dönem geçiren turizm sektörüne. Şer odaklarına ve bölücü terör örgütünün hain saldırılarına inat Türkiye modern dünyadaki yerini güçlü bir şekilde almayı sürdürecek. Buna inancımız tam. Bu vesile ile değerli okuyucularımızın Kurban bayramını tebrik ediyor, tüm insanlığa hayırlar getirmesini diliyorum.

Saygılarımla.