BURSA (AA) - Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "Allah'a şükürler olsun ki bugün artık vızır vızır karada gezen kara ambulanslarımız, kar paletli, obez, deniz bot ambulanslarımız, ambulans helikopter ve uçaklarımızla dünyanın acil hizmetlerinde en önde gelen ülkelerden biriyiz. Bunun bir sahibi var o da millettir" dedi.

Müezzinoğlu, Bursa'nın Keles ilçesini ziyaretinde bir restoranda yaptığı konuşmada, AK Parti'nin 12 yılı aşkın hizmet döneminde, birçok alanda sessiz devrimler gerçekleştirdiğini, bu devrimlerin başında sağlık alanının geldiğini söyledi.

AK Parti iktidara geldiğinde ülkede sadece 614 ambulans olduğunu belirten Müezzinoğlu, "Bunların yarısında tıbbi donanım ve cihaz yoktu. Yarısı da hasta mazotunu doldurursa hastayı almaya gidiyordu. O zaman televizyonlardan şu cümleleri duyduğumuzda hep hayıflanıyorduk; Almanya'dan gelen bir turist, Antalya'da kaza geçirmiş, ülkesini aramış. Almanya'dan ambulans uçak gelmiş, vatandaşını almış ve götürmüş. Buna karşılık 'vay anasını ya. Biz o günleri görmeyiz, biz bunu başaramayız, biz bunu rüyamızda görsek inanmayız' diyorlardı, dedirtiyorlardı" ifadesini kullandı.

- "4 bin 500 civarında kara, hava ambulansımız var"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın partiyi kurduğu gün "Türkiye'de artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacaktır" dediğini anımsatan Müezzinoğlu, şunları kaydetti:

"Çok rahatlıkla günlerce konuşabileceğimiz hizmetler var. 'Almanya'da ambulans uçak, helikopter varsa Türkiye'de de olacak' dedik. Allah'a şükürler olsun ki bugün artık vızır vızır karada gezen kara ambulanslarımız, kar paletli, obez, deniz bot ambulanslarımız, ambulans helikopter ve uçaklarımızla dünyanın acil hizmetlerinde en önde gelen ülkelerden biriyiz. Bunun bir sahibi var o da millettir. O milletin bu sahipliğini gören bir lider vardır, o da Recep Tayyip Erdoğan'dır. Bugün 4 bin 500 civarında kara, hava ambulansımız var."

- "Lafla milliyetçilik olmaz"

Müezzinoğlu, lafla milliyetçilik yapılamayacağını vurgulayarak, "Lafla peynir gemisi yürümez. Tüneller, tüp geçitler, otobanlar, duble yollar ve şehir hastaneleri, bu ülkenin, milletin hizmetinde olması gereken icraatlar. Bunu, AK Parti yaptı, bundan sonra da yine AK Parti götürecek" ifadelerini kullandı.

"Kendi evlerini yönetecek hali kalmayanlar, millete çok ağır bedeller ödetmiştir" diyen Müezzinoğlu, bu topraklardan dünyaya medeniyet sunan bir milletin bedel ödemeye razı olmadığını, bundan sonra da olmayacağını söyledi.

Keles Devlet Hastanesi'nde ziyaret ettiği beş hastanın kendileri için dua ettiğini anlatan Müezzinoğlu, şöyle devam etti:

"İnsan şaşırıyor, hastalarımız kendisine değil, bize, cumhurbaşkanımıza dua ediyor. Hasta yatağında yattığı halde 'Rabbim bana şifa versin' demiyor, 'Rabbim size daha çok hizmet etmeyi nasip etsin, Allah sizden razı olsun' diyor. Bu duaların karşılığını bizim daha güçlü bir şekilde sizlere döndürmemiz lazım. Sağlık Bakanı olarak sağlıkla ilgili tek bir derdim var, o da hekim açığımız. 20 bin uzman hekim açığı olan bir ülkeyiz. Önümüzdeki 1-2 yıl içinde açığımızı azaltacağız. Bu ülkenin vizyonunu okuyamayanlar, bu ülkeye değer vermeyenler, bu milletin kaderini değil, kendini düşünenler, 2007'ye kadar hep 'Türkiye'de hekim fazlası var, tıp fakültelerine öğrenci alınmasın' dedi. Biz 2002'de iktidar olduğumuzda 'Hekim açığı var, tıp fakültelerine kontenjan artırın' dedik, YÖK Başkanı 2007'ye kadar artırmadı. 2007'de başkan değişikliğinden sonra 2 bin 500 kontenjan artırımı yaptık. Ondan sonra 5 bin, 12 binlere kadar çıktık."

Hekim açığını kapatmak için gece gündüz çalıştıklarını belirten Müezzinoğlu, kurulan nice tuzak ve tezgahlara arkalarında dimdik duran millete sırtlarını dayayarak karşı durduklarını ifade etti.

Müezzinoğlu, "Bizler, gönül gözüyle bakan ve samimiyetle 'milletim, ülkem, al yıldızlı bayrağım' diyen bir misyonun mensuplarıyız. Merak etmeyin bu ay yıldızlı bayrak, yarınlarda çok daha güçlü ve zarif dalgalanacak, dünyanın birçok noktasında" ifadelerini kullandı.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, ziyaretlerine Keles ilçesindeki Bursa Ekmek ve Besin Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi (BESAŞ) ile başladı. Ardından ilçedeki Kocayayla ve Kendir yaylasını gezen Müezzinoğlu, daha sonra Keles Devlet Hastanesi'nde incelemelerde bulundu.