Ezgi Sakar kimdir?

1985 Uşak doğumludur. 2017 Hacettepe Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölümünden mezun olduktan sonra severek yaptığı diyestisyenlik mesleğinde ilerlemek adına Haliç Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölümünde uzmanlığını tamamladı.

Daha sonra mesleğindeki değişimleri takip etmek ve kendisini sürekli geliştirmek adına doktora programına başvurmaya karar verdi. Halen, Okan Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölümünde doktorasına devam etmekte.

Sporcu beslenmesi; toplu beslenme sistemleri, kronik hastalıklarda beslenme, gebe ve emzirme dönemi beslenmesi ve zayıflama-kilo alma alanlarında 12 yıldır, hastane diyetisyenliğinde 9 yıldır görev almaktadır.

 Sağlıklı beslenmenin hastalık risklerini azaltma ve sağlıklı yaşam seviyesini arttırmadaki rolünün önemini vurgulamak, ve çağımızın hastalığı obezite ile mücadelede bilimsel verilerin ışığında çalışmalarını sürdürmektedir.

Halen, Şafak Hastaneler Grubuna bağlı olarak Özel Avrupa Şafak Hastanesinde ''diyetisyen doktor'' olarak çalışmakta ve obezite hastaları ile kilo sorunu olanlara hizmet vermektedir.

http://www.diyetisyenezgisakar.com