Mersin İl Halk Sağlığı Müdürlüğü ile Kanserle Dans Derneği tarafından bir alışveriş merkezi önüne kurulan büyük ebattaki kolon maketinin içini gezen vatandaşlara kanserle mücadele hakkında bilgilendirme yapılıyor.
 Mersin Halk Sağlığı Müdürlüğü Kanser Şube Müdürü Hülya Sadıkoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ulusal Kanser Tarama Programı ile Mersin'de 2013 yılından beri tarama yaptıklarını söyledi. 

Bu taramalarının erken teşhis açısından çok önemli olduğunu aktaran Sadıkoğlu, ücretsiz olarak 30-65 yaş arasındakilere rahim ağzı kanseri, 40-69 yaş arasında meme kanseri, 50-70 yaş arasındakilere kalın bağırsak kanseri taramaları yaptıklarını belirtti.

Kanserle Dans Derneği Başkanı Esra Çokçetin ise kurdukları dev kolon maketiyle toplumda farkındalık oluşturup vatandaşlara kanser hakkında bilgiler verdiklerini kaydetti.

Kolon maketini şehrin farklı kesimlerine de taşıyacaklarını dile getiren Çokçetin, şöyle devam etti;

 "Ne kadar çok kişiye ulaşırsak bizim için o kadar önemlidir. Elimizden geldiğince bu kolon maketini her yerde gezdireceğiz. Bu maket insan vücudundaki bağırsağın bire bir aynısı. İnsanların adını duyduğu kalın bağırsağı dev maket haline getirip vatandaşların üzerinde bir etki yaratmaya çalıştık ve bunu da başardığımıza inanıyorum. İnsanlar kendi vücutlarında ne olup bittiğini burada gördüğünde daha fazla etki bırakıyor. Erken teşhis, insanların vücutlarını tanıması ve kanser hakkında bilinçlenmesi önemli."