Dünyanın önde gelen Japon otomobil markası Nissan, crossover alanında otomobil severlerin beğenisine sunduğu Juke’ta yaptığı ufak dokunuşlarla yeni bir kimliğe büründü. Makyajla birlikte Nissan Juke yeni farlara ve tampon grubuna kavuştu. Selefinde sivri bir şekilde ön ızgaraya inen farlar yerini bumerang şeklindeki gündüz farlarına bıraktı. LED destekli bu farların tasarım anlamında modele katkısı büyük. Izgara grubunda ise daha geniş petek dokusu kullanılmış. Marka logosunun etrafını çeviren ve “V” şeklini andıran nikelaj parça daha da kalınlaştırılmış. Modele şirinlik katan yuvarlak farların iç kısımları siyah bir çıta ile kaplanmış. Farları belirginleştiren bu ayrıntının dışında tamponun alt bölümünde de değişimler söz konusu. Modelde genel anlamda yuvarlak hatlar bulunuyor. Bu durum otomobilin şirin yapısını destekliyor. Yan bölümde içleri karartılmış jantlar, arkaya doğru yükselen omuz çizgisi ve C sütununa gizlenen kapı kolları ile sportif bir hava yaratılmak istenmiş. Arka bölümde de bumerang şeklindeki arka farlar ve tampon grubu revize edilmiş. Makyajlı Nissan Juke, 4135 mm uzunluğa, 1765 mm genişliğe, 1565 mm yüksekliğe ve 2530 mm aks mesafesine sahip. Selefiyle aynı boyutta olan modelin 251 litrelik bagaj hacmi stepnenin iptal edilmesi ile 354 litreye çıkartılmış.

Kalite algısı yüksek

Deri kaplı direksiyon ve vites topuzu kalite algısını yükseltiyor. Koltuklarda, direksiyonda ve vites topuzunda kullanılan dikişler modelin dış rengi olan sarı renkte. Ayrıca havalandırma ızgaralarının kenar çizgileri, kapı kollarının bir kısmı ve vites topuzunun bulunduğu yerde sarı renkle kaplanmış. Dilerseniz otomobilinizin dış rengine bağlı olarak bu detayı değiştirebiliyorsunuz. Gösterge paneli selefiyle aynı. Okunaklı olan bu panelin ortasında yol bilgisayarı bilgilerinin yer aldığı ekran bulunuyor. Dikey konumlandırılmış ön konsolun orta bölümünde dokunmatik ekranlı müzik sistemi yer alıyor. Bu ekrandan çevre görüş sistemi sayesinde aracın dört bölümüne hâkim olabiliyorsunuz. Ayrıca bu ekran geri görüş kamerası olarak da kullanılabiliyor. Bu sistemin hemen altında Juke’da ün salmış klima kontrol ve D-Mod kumandaları bulunuyor. Sistem bir tuşla havalandırma sistemi olurken diğer bir buton ile sürüş modlarının yer aldığı ekrana dönüşebiliyor. Önde ve arkada sunulan baş mesafesi konusunda herhangi bir sıkıntı yer almıyor.

3 farklı sürüş moduna sahip
Fransız otomobil üreticisi Renault ortaklığı ile geliştirilen 1.2 litre turbo motor selefinde yer alan 1.6 litre 117 PS motorun yerini aldı. 4500 d/d’de 115 PS güç, 2000 d/d’de 190 Nm tork üreten bu ünite 0-100 Km/s hızlanmasını 10,8 saniyede tamamlıyor. 1236 Kg ağırlığındaki Nissan Juke’un maksimum hızı ise 178 Km/s. Turbonun avantajını her durumda hissettiren bu motor fabrika verilerine göre 5.6 litre tüketim değerine sahip. Testimiz sırasında sakin kullanımlarda 6,1 litre, performanslı kullanımlarda ise 9,4 litrelik yakıt tüketim ortalaması yakaladık. D-Mod sayesinde Nissan Juke, 3 farklı sürüş moduyla kullanıcılara hizmet veriyor. Eco modunda gaz tepkileriniz tamamen yumuşayarak maksimum ekonomi yaparken, Sport modunda ise model gücünü hissettiriyor. 

Teknik Özellikleri: 
Motor: 1.2 DIG-T  
Motor Hacmi: 1197 cc  
Silindir Adedi: 4  
Maksimum Güç: 115 Bg 4500 d/d  
Maksimum Tork: 190 Nm 2000 d/d  
Performans  
  0-100 km/s Hızlanma 10,8 s
  Maksimum Hız: 178 km/s
   
Frenler  
  Ön: Hava Kanallı Disk
  Arka: Disk
   
Yakıt Türü Benzin
Yakıt Tüketimi  
  Şehir İçi: 6,9 lt
  Şehir Dışı: 4,9 lt
  Karma: 5,6 lt

Boyutlar  
  Uzunluk: 4135 mm
  Genişlik: 1765 mm
  Yükseklik: 1565 mm
  Dingil Mesafesi: 2530 mm
  Bagaj Hacmi: 354 lt
  Yakıt Depo Kapasitesi: 46 lt
  Boş Ağırlık: 1236 kg
  Lastik Boyutu: 225/45 R18