Sıfıraraçal.com internet üzerinden 0 Km otomobil almak için araştırma yapan, istediği araçları karşılaştırıp fiyat listelerini inceleyen ve kendine en doğru aracı seçmek isteyen son kullanıcının sanal ortamda tüm detaylı bilgilere ulaşabildiği Türkiye’nin ilk Online Otomotiv Showroomudur. 

Dünyada gelişmekte olan “Lead Management” yönteminin Türkiye’de öncüsü olan www.sifiraracal.com potansiyel müşteriler ile Otomotiv Markalarının biraraya getirildiği güçlü ve etkin bir internet platformudur. Dünya genelinde trendler Lead yönlendirme yöntemi ile Markaların  gelirlerini 3 ile 6 ay içerisinde minimum %10 oranında artırdığını göstermektedir. Bugüne kadar www.sifiraracal.com tarafından Markalara yönlendirilen Lead’lerin ortalama %5 ile %11 arasında Markadan Markaya değişen şekilde satış ile sonuçlanmış olması, gerçek müşteri ile etkin satış ekiplerinin biraraya getirildiğinin önemli bir göstergesidir.  

Düşündüğü 0 Km araç hakkında paket ve donanım bilgisi almak isteyen, kredi, kampanya ve indirim seçeneklerini öğrenmek isteyen nihai tüketici www.sifiraracal.com web sitemiz üzerinden dilediği marka, model, araç için fiyat ve alım talebinde bulunur. 

Alım yapmak isteyen müşterinin onay verdiği kişisel bilgileri, talep ettiği Araç, Marka ve Model bilgilerinin bulunduğu bilgileri www.sifiraracal.com tarafından lead’e çevrildikten sonra distribütörlerin CRM programlarına entegre edilerek potansiyel müşteri bilgileri paylaşılmaktadır. Distribütörler bu lead’leri CRM programları üzerinden ilgili bayilerine iletmekte ve satışa dönmesi için ilgili aksiyonları almaktadırlar.

2016 yılında kurulduğu günden bugüne hızla büyüyen www.sifiraracal.com ile ilgili bazı güncel veriler;

Site dahilinde 42 Marka, 457 araç modeli ve 2.216 ayrı otomobilin tüm teknik, donanım ve fiyat odaklı özellikleri sürekli güncel halde yer almaktadır.

Aylık Tekil Görüntüleme adedi: 12.000.000
Alexa sıralamasında tüm Türkiye’de yer alan siteler içerisinde : 3.120. sırada
Sitede ziyaretçiler tarafından geçirilen ortalama süre: 00:08:10
Üye sayısı : 389.000 
Araç Alım Talebinde bulunan potansiyel müşteri adedi ( Lead ): 480.500

Aylık ortalama 2.000.000 tekil ziyaretçisi olan Sifiraracal.com müşterilerinin tamamı direkt otomobil ile ilgilenen, fiyat, paket, donanım, kullanıcı yorumu ve detaylı araç resimleri araştırması yapan kullanıcılardan oluşmaktadır. 

Rekabetin çok yüksek olduğu otomotiv pazarındaki hedef kitleye yapılan çalışmaların önemi göz önüne alındığında Sifiraracal.com’un doğru ve hedef müşterisinin sektörde oluşturduğu işlem hacminin önemi anlaşılmaktadır. 

Markalar, www.sifiraracal.com ile reklam veren ve Lead satın alma yöntemi ile çalışmaktadırlar.