Yılın Otomobili'ni belirleyecek ikinci oylama öncesi 9 Nisan tarihinde Intercity İstanbul Park’ta test sürüşü düzenlenecek. OGD üyeleri, 7 finalist otomobili son bir kez daha test etme şansı bulacak. Ardından ikinci oylamaya geçilecek. Bu oylamada her jüri üyesi sahip olduğu 250 puanı adaylar arasında dağıtacak. En fazla puan alan finalist, Türkiye'de Yılın Otomobili seçilecek. Birinci olan otomobil, 16 Nisan 2019’da düzenlenecek gala gecesiyle açıklanacak.

“Türkiye’de Yılın Otomobili-2019” Yarışmasına katılacak modeller şöyle sıralanıyor;

“BMW X2, BMW X3, Dacia Duster, DS 7 Crossback, Ford Focus, Ford EcoSport, Honda CR-V, Hyundai Kona, Jaguar i-Pace, Jaguar E-Pace, Kia Stonic, Kia Stinger, Mercedes-Benz A Serisi, Mercedes-Benz B Serisi, Mitsubishi Eclipse Cross, Skoda Karoq, Suzuki Jimny, Suzuki Swift, Toyota Corolla, Volkswagen T-Roc ve Volvo XC40“

OGD Yönetim Kurulu Başkanı Ufuk Sandık, bu yıl dördüncü kez düzenlenecek “Yılın Otomobili” seçiminin her zaman olduğu gibi yine büyük bir çekişmeye sahne olmasını beklediklerini belirterek “OGD’nin ana kuruluş amacında da yer alan tüketiciyi bilgilendirme misyonunun bir parçası olan yılın otomobili seçimlerinin, tüketicinin otomobil tercihinde de önemli bir rol oynayacağına inanıyoruz” dedi.

“Türkiye’de Yılın Otomobili 2019” PPG Otomotiv Tamir Boyaları ana sponsorluğunda, Bridgestone, Intercity ve Shell Helix Motor Yağları co-sponsorluğunda gerçekleşiyor.