Fuardaki Toyota yeniliklerinden biri de Yeni Auris oldu. Çok daha prestijli ve sofistike bir duruş sergileyen Yeni Auris, ziyaretçilerin büyük ilgisi ile karşılandı. Fuarda ayrıca konfor ve şıklığın temsilcisi Yeni Avensis de, dinamik, dikkat çekici ve güçlü duruşu ile dikkatleri üzerinde topladı. 1.6 Lt’lik dizel motorun ilk kez kullanıldığı Yeni Avensis, zarif tasarımının yanında, tamamen yenilenen iç mekanı ile kalite algısını daha da ileri bir düzeye taşıdı.
İstanbul Autoshow’daki Toyota standında Hybrid Zone oluşturularak; dünyanın en çok satılan hibrit aracı Prius’un yanı sıra Yaris Hybrid ve hibrit yarış otomobili TS030 da sergilendi. Toyota, ziyaretçilere bir sürpriz hazırladı ve Yaris Hybrid’i karaoke aracına çevirerek ziyaretçilere eğlenceli dakikalar da yaşattı.

Usta komedyen Ceyhun Yılmaz da Toyota standında yaptığı şovların yanında dijital yayın platformu Periscope’dan canlı yayın yaparak İstanbul Autoshow heyecanını takipçileriyle paylaştı. Toyota standında ayrıca Kamufle, “Toyota şarkılarını“ seslendirerek ziyaretçileri coşturdu.

Toyota Türkiye Pazarlama ve Satış A.Ş. CEO’su Ali Haydar Bozkurt, fuarda yaptığı açıklamada Toyota’nın; yeniliklerin ve ilklerin öncü markası olduğunu belirterek “Toyota yine bir ilke imza attı ve bu kez dünyanın ilk hidrojen yakıt hücreli sedan otomobili Mirai’yi pazara sundu. Ve böylece  otomotiv dünyasında yeni bir çağ başlamış oldu. İşte bu nedenle Mirai ismi Japonca “gelecek” anlamına gelmektedir.” dedi. 

Dünyanın ilk hidrojen yakıt hücreli seri üretim sedan otomobili Mirai’yi, sadece 2 günlüğüne fuara özel olarak getirdiklerini kaydeden Ali Haydar Bozkurt, Aralık ayında Japonya’da satışa sunulan Mirai’nin Eylül ayından 

itibaren İngiltere, Almanya ve Danimarka’da ardından 2017 yılında da Avrupa’nın seçilen diğer ülkelerinde satışa sunulacağını belirtti. 

Toyota’nın ilk kez sergilediği Yeni Auris ile Yeni Avensis’in 2015 yılındaki rekor satış hedefinde katkı sağlayacağına inandığını da söyleyen Bozkurt şöyle konuştu;

“Toyota olarak biz de 2015 yılına rekorlar kırarak başladık. Ocak-Nisan döneminde Toyota satışlarındaki büyümenin pazar büyümesinden daha fazla olması bizim için ayrıca mutluluk verici. 2015 yılında kendi satış rekorumuzu kırmayı hedefliyoruz. Mevcut tablo bu hedefimize rahatlıkla ulaşacağımızı gösteriyor. Yenilenen modellerimiz ile birlikte belirlediğimiz hedefe doğru ilerliyoruz.” 

Geleceğin Otomobili Mirai Autoshow için Türkiye’de 

Adını Japonca “Gelecek” kelimesinden alan ve Toyota’nın otomotiv dünyasında yeni bir çağı başlatan hidrojen yakıt hücreli sedan otomobili Mirai, İstanbul Autoshow için özel olarak Türkiye’ye getirildi. Yakıt teknolojilerinde bir devrim yaratan Mirai, geleceğin önemli yakıt kaynağı olarak gösterilen hidrojeni elektrik üretmek için kullanıyor ve konvansiyonel otomobillerden beklenen konfor ve sürüş keyfini fazlasıyla sağlıyor. Tek emisyonu “su buharı” olan ve çevreye hiçbir zarar vermeyen Mirai’de, Toyota Yakıt Hücresi Sistemi ile yakıt hücresi teknolojisi hibrit teknolojisiyle birleştiriliyor ve içten yanmalı motorlara göre üstün enerji verimliliği sağlanıyor. Mirai’nin ortalama 3 dakikada hidrojenle doldurulan yakıt deposu, devrim niteliğindeki bu otomobili tatmin edici bir menzile de ulaştırıyor. 

Mirai aynı zamanda yeni jenerasyon otomobillerin izlerini de taşıyor. Dikkat çeken tasarımı, düşük ağırlık merkezinin getirdiği sürüş keyfi ve elektrik motorunun sessiz ama güçlü hızlanma performansı göz doldurucu özellikler arasında yer alıyor. 1.850 kg ağırlığa sahip olan Toyota Mirai’nin 4.890 mm uzunluğu, 1.815 mm genişliği, 1.535 mm yüksekliği ve 2.780 mm dingil mesafesi bulunuyor. Mirai, 178 km/s maksimum hıza çıkabilirken, 100 km’lik hıza sadece 9.6 saniyede ulaşıyor. 

Yeni Auris “Sofistike Görünüm”

İstanbul Autoshow’da ilk kez Türk halkının beğenisine sunulan bir başka model de Yeni Auris oldu. Tasarım ve donanım özellikleriyle büyük ilgi çeken Yeni Auris, teknolojik özellikleriyle de sınıfındaki farkını ortaya koydu. 

Yeni Auris’in dış tasarımında yeniden tasarlanan ön ve arka kısım, otomobile daha prestijli ve sofistike bir duruş getirdi. Kullanılan LED farlar, gün ışığına en yakın aydınlatmayı sağlarken daha az enerji tüketiyor. Daha belirgin ön tampon ve ızgara, Yeni Auris’e daha sağlam bir görünüm kazandırdı. Profilden bakıldığında Auris’in daha akıcı bir tasarıma sahip olduğu görülüyor. Arka taraf ise görsel olarak yola daha 

hakim bir görünüm sağlamak için tamamen yeniden tasarlandı. Daha kaslı arka tampon tasarımı da Auris’in oturaklı bir duruş sergilemesine katkı sağladı. Ayrıca arka far grubunda artık LED ışıklandırma teknolojisi de yer alırken, Auris daha prestijli ve hemen dikkat çeken bir model olarak öne çıkıyor.

Yeniden tasarlanan kabin, daha yüksek bir duyusal kaliteye sahip. Yüksek kalitedeki malzeme yüzeyleri ve döşemelere yeni 4.2 inç’lik renkli TFT fonksiyonel ekran eşlik ediyor. Daha sportif göstergeler de Yeni Auris’in kabininde dikkat çekiyor. Bunun yanı sıra hava kanalları, kapı kolları, vites kolu gibi birçok parça da yüksek kalitesiyle farkını ortaya koyuyor.

Yeni Auris’te sürüş konforunu, yol tutuşu artırmak ve daha keyifli bir sürüş sağlamak adına süspansiyon ve direksiyon sisteminde iyileştirmeler de yer alıyor. 

Yeni Auris ile sunulacak tüm motorlar Euro 6 emisyon normlarını karşılıyor. 1.33 lt. Dual VVT-i ve 1.6 lt. Valvematic benzinli güç üniteleriyle birlikte sunuluyor. Dizel versiyonlarında ise yakıt tüketimi ve CO2 salımında iyileştirmeler yapılmış 1.4 lt D-4D motor satışa sunulacak.

Yeni Avensis’te, 1.6 lt’lik dizel motor

İstanbul Auto Show’da beğenilere sunulacak Yeni Avensis’te, 1.6 lt’lik dizel motor ilk kez kullanıldı. Yeni Avensis’te dinamik, dikkat çekici ve güçlü bir duruş sergileyen yeni ön ve arka tasarımı; zarif, konforlu ve tamamen yenilenen iç mekanı ile kalite algısını daha da ileri bir düzeye taşıyor. Uzunluğu 40 mm. artan Avensis, yeni motor seçenekleriyle sürüş keyfini her versiyon ve donanım seviyesinde sunuyor. 

1997’den bu yana 1 milyon 710 bin adetten daha fazla satış rakamına ulaşan Avensis’in, mühendisliği ve tasarımı Avrupa’da yapıldı. Kalite, sağlamlık ve güvenilirlik her zaman Avensis’in en güçlü yanı oldu. 

Avensis, kaslı ve kolayca fark edilebilen yeni ön tasarımı, geniş yol duruşu sergileyen arka tasarımı, geliştirilmiş hissedilebilir kalitedeki konforlu yeni kabini ve yeni motorları özellikleriyle kusursuz formülünü daha da ileriye taşıdı. Ayrıca kabinde yer alan Toyota Touch2 8 inç’lik multimedya ekranı, sınıfında fark yaratacak bir özellik olarak dikkat çekiyor.

Yeni Avensis’te ilk kez kullanılan 1.6 lt. D-4D dizel motor, 6 ileri manuel şanzımana sahip ve 4000 d/dak’da 112 hp, 1750-2250 d/dak aralığında 270 Nm tork üretiyor. Yeni dizel 1.6 lt D-4D Avensis’te yakıt tüketimi ise 4.2 lt/100 km olarak ölçümlendi. 112 beygir güç üreten 1.6 lt D-4D motor seçeneğinin yanı sıra, 143 beygirlik güç üreten 2.0 lt benzinli motor da ürün gamında yer alıyor. 

Toyota Autoshow’da “Hybrid Zone” Oluşturdu

Yakıt verimliliği ve alternatif yakıt teknolojileri konusunda 1970’li yıllardan bu yana araştırmalarını sürdüren Toyota, İstanbul Autoshow’da “Hybrid Zone” oluşturdu. 1997 yılında piyasaya sunduğu ilk seri üretim hibrit otomobil Prius ile birlikte bugün dünyada 8 milyona yaklaşan hibrit araç satışıyla liderlik apoletini taşıyan Toyota, Prius ile birlikte B segmentinin ilk hibrit otomobili Yaris Hybrid’i de sergiledi. Toyota, ayrıca ziyaretçilere bir de sürpriz hazırladı. Yaris Hybrid’i karaoke aracına çeviren Toyota, standa gelen ziyaretçilere eğlenceli dakikalar yaşattı. 

Toyota’nın motor sporlarında devrim yaratan yüksek performanslı hibrit teknolojisi ile geliştirdiği TS030 Hybrid de İstanbul Autoshow’da motor sporları tutkunlarının gözdesi oldu. Hybrid Zone’da sergilenen TS030 Hybrid FIA World Endurance Championship yarışlarında başarılarıyla dikkat çekmişti. 

Toyota Bütün Ürün Gamı ile Autoshow’da

Her 36 saniyede bir tercih edilen ve bugüne kadar dünyada 42 milyon adedi aşan satışıyla “efsane” olmayı başaran Corolla, İstanbul Autoshow’un yine gözdesi oldu. Yeniliklerini ve gelişmiş teknolojilerini İstanbul Autoshow’a taşıyan Toyota, şehir yollarının vazgeçilmezi Yaris, ailelerin ideal otomobili Verso, kentlerin olduğu kadar arazi yollarının da vazgeçilmezi RAV4, arazi aracı pazarının efsanesi haline gelen Toyota Land Cruiser V8, yol konforuyla arazi performansını birlikte sunan Land Cruiser Prado, spor otomobilde tutkunun adı olan GT 86 ve dünyanın en zorlu arazilerinde durdurulamaz kimliği ile öne çıkan Hilux modellerini de fuarda sergiliyor.