TOMRA Sorting Geri Dönüşüm, çapak ayıklama endüstrisindeki uzmanlığını ve en son teknolojilerini IFAT Eurasia Fuarı’nda sergiledi. INNOSORT FLAKE ayıklama makinesini fuarda görücüye çıkaran TOMRA, müşterilerinin kendi malzemeleri ile gerçek koşullarda makinelerini test etmelerini sağladı. Ayıklanan pet çapaklarının sonucu ve ürün kalitesi, oldukça etkileyiciydi.

TOMRA Sorting Geri Dönüşüm Gelişen Bölgeler Direkörü Tasos Bereketidis, INNOSORT FLAKE Ürün Müdürü William Zeng ve Türkiye & Ortadoğu Satış Müdürü Serkan Orhan, fuar boyunca TOMRA’nın ürünleri ve gelişmiş teknolojileri ile ilgili ziyaretçileri bilgilendirdiler.

TOMRA’nın yeni INNOSORT FLAKE modeli, NIR (yakın kızılötesi sensörleri) teknolojisi ile hem renk, hem de malzeme ayıklamasını bir arada sunuyor. Yenilikçi PET çapak ayıklama sensörü çözümü, pazar lideri olan TOMRA'nın benzersiz RGB kameraları ve NIR sensörleri ile donatılıyor.

TOMRA Sorting Geri Dönüşüm Gelişen Bölgeler Direkörü Tasos Bereketidis, fuarda yaptığı açıklamada; “Sahada güvenirliliği kanıtlanmış patentli FYING BEAM teknolojimiz ile malzeme ayıklamadaki başarımızı INNOSORT FLAKE ürünü ile de sürdürüyoruz. Bu özel makina, 2 mm’yi algılayan polimer tanımlama sayesinde farklı polimerlerin tespitini sağlayarak PET, PVC, PP, PE, metal de dahil olmak üzere polimer olmayan kirliliklerin dahi giderilmesi sonucunda yüksek saflıkta temiz pet çapakların elde edilmesini mümkün kılıyor” şeklinde belirtti.

TOMRA Sorting Geri Dönüşüm Türkiye  ve Ortadoğu Satış Müdürü Serkan Orhan ise açıklamasında; “INNOSORT FLAKE, malzeme ve renk algılamayı tek makinada bir araya getirdiği için müşterilerimiz tarafından beklenen bir üründü. Renk ve malzeme ayrımını eş zamanlı yapabilen, yüksek kapasitelerde çalışan bir makine. Fuarda müşterilerimizin malzemeleri ile birlikte testler yapma şansını yakaladık. Gerek yüksek kapasitesi, gerek aynı anda renk ve malzeme ayrımı sağlayabilmesi, gerekse düşük fire oranı ve çıktı ürün kalitesi ile müşterilerimiz tarafından çok beğenildi. Hatta fuarda sergilediğimiz ürünün satışını da gerçekleştirdik ve devamı gelecek” dedi.

INNOSORT FLAKE, TOMRA’nın FLYING BEAM® Teknolojisi ile donatıldı

TOMRA’nın enerji verimliliği ve bakımı kolay tasarımı ile dünya çapında üne sahip FLYING BEAM® teknolojisi, harici ışık kaynakları gerektirmemesiyle tarama sistemlerinde devrim yaratıyor. Tarayıcının içinde bulunan gelişmiş ışık kaynağı, kirlenmeye karşı koruma sağlıyor, bakım seviyelerini düşürüyor ve güç tüketimini yüzde 70’e varan oranda azaltıyor. Böylece ürünün yenilikçi ve doğru aydınlatma teknolojisi, enerji tasarrufu da sağlayarak işletme maliyetlerini azaltıyor.

Sürekli sinyal düzeltme ve homojen ışık dağılımı sayesinde FLYING BEAM® teknolojisi, ayıklama performansında artırılmış stabilite ve genişletilmiş bir sıcaklık aralığı sunuyor. Yenilikçi nokta tarama prensibi, konveyör tarayıcının içinden geçerken tüm konveyör boyunca materyalleri eş zamanlı olarak tespit ediyor.

TOMRA Sorting Geri Dönüşüm Hakkında

TOMRA Sorting Geri Dönüşüm, küresel geri dönüşüm ve atık yönetimi endüstrisi için sensör tabanlı ayıklama  teknolojileri tasarlamakta ve üretmektedir. Dünya çapında yaklaşık 80 ülkede 5.500'den fazla sistem kurulmuştur.
 

Atık sınıflandırma uygulamaları için dünyanın ilk yüksek kapasiteli yakın kızılötesi (NIR) sensörünü geliştiren TOMRA Sorting Geri Dönüşüm; kendisini hem verimi, hem de kârı en üst düzeye çıkaran atık akışlarından yüksek saflıktaki fraksiyonları çıkarmaya adamış bir endüstri öncüsü olmaya devam etmektedir.