İngiltere’nin dünyaca ünlü otomobil markası Jaguar’ın, geçtiğimiz yıl Borusan Otomotiv bünyesine katılmasıyla önemli bir satış ivmesi yakaladı. Markanın dikkat çeken modellerinden XE, hem sportif hem de güçlü karakteriyle otomobil severleri etkilemeyi başarıyor. Jaguar XE’ye dıştan bakıldığında son derece sportif çizgilere sahip bir sedan. Sınıfında sadece bir sedan olmaktan ziyade aynı zamanda bir sürücü otomobilinin dinamikliği ve sportifliğini de DNA’sında barındırıyor. Arkadan itişli yapısı da bunu perçinler nitelikte…
Yepyeni monokok şasisi yoğun bir şekilde kullanılmış birinci sınıf alüminyumdan oluşuyor.

Bu sayede ciddi bir hafiflikte sağlanmış. 0.26 Cd’lik sürtünme katsayısıyla bugüne kadarki en aerodinamik Jaguar olma özelliğini taşıyan XE, çift salıncaklı ve integral bağlantı süspansiyon sistemi sayesinde esnek bir sürüş de sunuyor.

Sınıfındaki rakiplerine oranla konfor özelliklerinden ödün vermeksizin beklediğimizin de ötesinde sportif sürüş özellikleri sunuyor. Tepkili bir elektrik destekli direksiyonu ve süspansiyon tepkileri var.

 

20 LT’LİK DİZEL MOTOR 180 HP GÜCE SAHİP

XE, motoru ve ürettiği güçle de öne çıkıyor. Kaputu altında Jaguar’ın kendi ürünü olan yüksek verimli 2.0 lt’lik Ingenium dizel ünite yer alıyor. 8 kademeli şanzımanla desteklenen bu motor son derece canlı ve 180 HP’lik bir güce sahip. 430 Nm’lik ciddi bir de tork değer sunuyor ve bunu 1750 d/dak gibi düşük bir devirde yapıyor.

Jaguar bu modelde eco, normal kış ve dinamik seçeneklerinden oluşan farklı sürüş modlarına yer veriyor. Ağırlık dengesinin son derece iyi ayarlandığı XE, dinamik modda son derece keyifli arkadan kaymalar yaşatarak bir dizel sedandan fazlasını sürücüsüne veriyor.

 

BAŞLANGIÇ FİYATI 198 BİN TL

Jaguar XE sportif sedan arayanlar için son dönemli en hisli ve tepkili modellerinden biri. Fakat fiyatı rakiplerinden biraz yüksek. Pure donanım seviyesinde 198 bin TL’lik etikete sahip olan XE, test otomobilimiz R-Sport donanımlı fiyatı, 260 bin TL’leri buluyor.