Spor otomobil denince ilk akla gelen markalardan biri de hiç kuşkusuz BMW’dir. Sürücü odaklı tasarımları ile ön plana çıkan 218i Coupe, sunduğu özellikleri ile beğeni kazanıyor, keyif veren yapısı son derece iddialı bir sürüş pozisyonu ile birleşiyor.
BMW 2 Serisi Coupe ilk çıktığı günlerden beri oldukça dikkat çeken bir tasarıma sahip. Araç önden ve yandan gerçekten çok şık, kaslı, spor ve zengin bir duruşa sahip. Tasarımı hayli iddialı olan otomobilde dış tasarım olarak en çok dikkat çeken yer kısmı aracın ön kısmında bulunan motor kapağı sportif kıvrımlara sahip, kısa ön ve arka çıkıntılar ile ön tamponun köşeleri, hava girişi ağızlarının bulunduğu bölümlerde daha geniş bir yüzeye ve hava akışını kolaylaştıran ve daha etkin bir biçimde yönlendiren yeni ön tampon tasarımı ile bütünleşen LED gündüz lambalarına ile yeni yüksek yoğunluklu bi-xenon ön far yapısı ve fark edilmeyi sağlayan aynı zamanda insanı kışkırtan ön bakışları BMW ile özdeşleşip kişiye değişik fark hissettiren dokuz dikey çubuklu böbrek ızgaraları ile hemen dikkatleri üzerine topluyor. Marka’nın kendine has far yapısı, geniş ızgara ve BMW amblemi çok uzaklardan bile fark ediliyor.
Yan profilden otomobile baktığımızda ise ön çamurluklardan başlayan çarpıcı karakter çizgisi Coupe hissini devam ettiren mükemmel orantılar, zarif direksiz yan camlar sport ve dikkat çekici bir görünüme sahip yapısında genişletilmiş, yükselen çizgiler, otomobile güçlendirilmiş dinamik bir karakter kazandırarak otomobili görsel olarak çok daha uzun ve dikkat çekici gösterirken sahip olduğu akıcı ve keskin hatlar, dinamik ve sportif bir karakteri ortaya çıkarıyor, arka bölümde ise keskin yatay düzeni BMW 2 Serisi Coupé’nin güçlü karakterini L biçimli kırmızı LED aydınlatma şeritleriyle çarpıcı hale gelen geniş stop lambaları, bagaj kapağı üzerindeki spoyler kenarı ile görsel görünüme ek olarak yüksek hızlarda yükselmeyi azaltarak aracın hem yapısının hem de mükemmel sürüş keyfi için tasarlanmış olduğunu ifade ediyor.

İç dizaynı hayranlık uyandırıyor 
BMW 218i,  “ M” donanıma sahip. Ve otomobilin iç kısmında kullanılan renk kombinasyonu o kadar başarılı ve uyumlu ki, kapıları açtığınız anda içiniz ferahlıyor. Koltuk döşemelerinde kullanılan bej renk, kapı içlerinde ve torpidoda devam ediyor. Buna ek olarak göğüslükte kullanılan ahşap kaplamanın kalitesi, tonu ve parlaklığı lüks hissini pekiştirirken, köşe detaylarda kullanılan krom kaplamalar çok başarılı. Otomobilin iç aksamında kullanılan plastik kusursuz, kapı içlerinde dahi yumuşak plastik mevcut. Ve kullanılan tüm kontrol elemanları kaliteyi hissettiriyor. Kabin tasarımı sürücü odaklı, kendini aratan bir kumanda birimi yok her şey elinizin altında iç dizaynı hayranlık uyandırıyor. Kalite ve şıklık test otomobilimizin iç mekanına hakim diyebilirim. Gösterge panelinde tüm versiyonlarda sunulan yüksek çözünürlüklü renkli ekran, şık ve dikkat çekici dekoratif döşemeli ön panel, M paket olarak sunulan deri direksiyon simidi ve joystick vites topuzu, aracın iç atmosferinin sporcu karakterini vurguluyor ve üst seviyede konfor, güvenlik sunuyor. Otomobilin sürüş karakteri ile çok uyumlu bir direksiyon tasarlanmış.
M direksiyon simidi üzerinden kesintisiz eğlence için, müzik sistemi ve hız sabitleyici kontrol ediliyor, orta konsolun üst kısmında bulunan iDrive sisteminin ekranından yol bilgisayarı, ConnectedDrive, ses sistemi, araç ayarlarını ve yine orta konsolun sol kısmında bulunan Eco, Comfort, Sport, Sport+ butonlarından sürüş modlarını düzenleyebiliyorsunuz, ayrıca direksiyonda derinlik ve yükseklik ayarı olması açısından sürüş kalitesini tek dokunuşla harekete geçirebiliyorsunuz. Test aracımız M paket, spor deri koltuklar yan ve baldır desteği sayesinde, peş peşe girilen virajlarda sürücüsünü yormuyor ve klasik BMW sürüş keyfinden ödün vermiyor, arka koltuklarda diz mesafesi oturan kişiye göre yeterli olsa da baş mesafesi konusunda kesinlikle problem yaşatmıyor.  Klima sistemi hakkında özel bir eleştirim olacak, gerçekten çok etkili çalışıyor. Anında camlardaki buğuyu çözebiliyor, aracı ısıtıp, soğutabiliyor.

Performansıyla göz dolduruyor
Markanın bünyesindeki MINI’de de kullanılan yeni 1.5 litrelik üç silindirli benzinli motora sahip 136 hp beygir güçlü motoru bulunan BMW 218i Active Tourer’in performans değerlerini değerlendirirsek; 0’dan 100 km’ye 8.9 saniyede çıkabiliyor ve saatte en fazla 210 km/h hız yapma özelliği bulunuyor, 1499 litre 136 beygir 220 nm tork üreten motor, yeni 8 ileri steptronik otomatik vites ve ekonomik yakıt tüketim sürüşü sağlayan ECO sürüş modu ile 100 km’de 5.1 Lt. ortalama tüketimi ile yakıt tasarrufunun ideal dengesini sunuyor. Seri kullanım gerektiği durumlarda gaz pedalına dokunmanız yeterli, hiç bekleme yaşamadan hızlanan 218i bunu sonuna kadar devam ettirerek son hıza 210 km/s ulaşma konusundaki istekliliği ile beğeni topluyor. BMW 218i sınıfının en düşük sürtünme katsayılarından birine sahip olup onu aynı sınıftaki rakiplerinden ayrı kılıyor.
BMW motoru, alt devirlerden itibaren kullanıma sunulan yüksek denilebilecek torku ile çekiş gücü ve dinamik yapısı son derece iddialı. Keyif veren karakteri performans konusunda göz doldururken, 220 Nm’lik yüksek tork ve bu torkun alt devirlerden itibaren kullanıma sunuluyor olması otomobilde yüksek bir çekiş gücünün ortaya çıkmasını sağlıyor ve tüm karakteri sürücünün keyif alacağı özellikleri barındırıyor. 1499 litre’lik benzinli motor, rakiplerdeki bu hacimdeki motorlar arasında en iddialı olanlardan biri. Alt devirlerde verdiği performansla sınıfındaki motorlar arasında en çok dikkat çeken otomobillerden birisi oldu. Elbette 8 ileri otomatik şanzımanın sürüş keyfine kattığı olumlu etkiyi de unutmamak gerekiyor. Motor çok sessiz, spor moda aldığınızda ise yüksek devirlerde tatlı bir sesle varlığını belli ediyor ve hız ibresi kesintisiz olarak yükselişe geçiyor. Otomobil ona sahip olmakla yetmeyeceğini önemli olan onu kullanabilmek hissini uyandırıyor, onunla yapılan sürüş zamanlarında yapılan her km de yetenekleri ortaya çıkıyor.
BMW 218i Coupe, önceki modelleri gibi, oldukça kapsamlı bir BMW EfficientDynamics paketini standart olarak barındırıyor. Bu daha iyi bir çevresel performans için hem düz sürüş modu hem de otomatik viteslerde otomatik Start/Stop işlevini ve sürüş deneyimi düğmesiyle (standart) etkinleştirilen ECO PRO modunu da içeriyor. ECO PRO modu, verimli bir sürüş tarzı elde etmeniz için geliştirilmiş. Sürüş deneyimi düğmesini kullanarak düşük tüketim modunu seçtiğinizde, sistem harekete geçer ve sürüş stilinize bağlı olarak yakıt tüketimini azaltmanıza olanak sağlıyor. Hangi tasarruf potansiyellerinin uygulamaya konacağına sürücü olarak siz karar verirsiniz. ECO PRO ipuçlarının uygulanması, yakıt tüketiminin %20’ye kadar azaltılmasını mümkün kılıyor. Araç içi bilgisayardaki ilave menzil, o anda aracınızı fazladan kaç kilometre daha sürebileceğinizi size tam olarak gösteriyor.
Genel olarak değerlendirdiğimizde BMW 218i Coupe, lüks, konfor ve kalite özellikleriyle bir spor otomobilden fazlasını sunuyor.