Kia’nın SUV modeli Sportage, bir önceki nesline göre dinamik yapısı, sportif görünümü ve ilave konfor özellikleri ile öne çıkmayı başarıyor. Kia Sportage GDI Concept Plus’a önden baktığımızda ilk göze çarpan unsur geniş ön ızgarası ve bunun etrafına estetik şekilde yerleştirilen kaputa doğru çekik LED’li gündüz far grubu ve sis lambaları hemen dikkatleri üzerine çekiyor.
Ön kısımda keskin bakışlı ve agresif duruş sergileyen Sportage, görüşü kolaylaştıran büyük yan aynalar ve ona entegre sinyali ile estetik görünümü desteklerken arkada ise arka cam tavan spoili, Led destekli büyük stop grubu ve tampondaki sinyalleri ile sportif ve kaslı görünüme katkıda bulunuyor.

Konfor & iç tasarım

Kia Sportage’in iç mekanına geçtiğimizde geniş ve ferah bir mekan ile karşılaştık, zaten dış tasarımdaki dinamik ve sportif tasarım iç mekanın genişliğine atıfta bulunuyordu.  Anahtar cebinizde iç mekana girebiliyorsunuz.  Üç kollu sportif direksiyon ve üzerindeki kısa yol tuşları, iyi okunan gösterge paneli, segmentine göre beklentileri karşılayan sizi iyi saran koltukları, müzik sistemi ve kliması ile konfordan ödün verilmemiş.

Motor, performans ve yakıt tüketimi
Kia Sportage 1.6 benzinli otomatik vites 6 ileri şanzımana sahip, 1.6 litrelik Sportage 6300 devirde 135 Hp’lik güç üretirken, 4850 devirde de 165 Nm’lik tork değeri sunuyor.  0-100 kilometre hızlanmasını 12.9 saniyede çıkarken, maksimum hızı 160 kilometre.
Bu ağırlıktaki bir SUV için oldukça iyi değerler diyebilirim. Her yol şartında iyi ayarlanmış süspansiyonu ile konfordan ödün vermiyor. Motor sessiz çalışıyor, hızlı girilen virajlarda Esp görevini tam yapıyor. Vites geçişleri ve yol tutuşu sınıfına göre gayet iyi.  Aracın test edildiği süre içerisinde ortalama 9.3 litre yakıt tüketimi elde ettik.
Kia Sportage tam bir şehirli Kompakt SUV. Dinamik ve sportif dış tasarımı, konforlu ve rahat iç mekanı, güçlü yol tutuşu, yüksek oturumu ve panoramik tavanı ve geliştirilen teknoloji, güvenlik sistemleri ile sürüş zevkinize keyif katıyor. Kia Sportage’le keyifli bir sürüş gerçekleştirdik.