Yeni Peugeot 308 yeni nesil Peugeot tasarım anlayışına sahip. Yenilenen modelde abartıdan uzak daha olgun bir tasarım uygulanmış. Kaputun ön bölümünde marka logosunun yanı sıra kromajlı ön panjurda da marka ismi dikkat çekiyor. Otomobilin dizaynında dinamik çizgilerden oldukça nasibini aldığını görüyoruz. 62 adet LED'den oluşan yeni farlar ve geniş hava girişine sahip ön tamponun köşelerinde kullanılan krom detaylar şıklığı artıran ayrıntılar olmuş. Yandan otomobile bakıldığında akıcı tasarım yerini daha sade bir görünüme bırakıyor. Büyük boyutlu cam tavana sahip 308'de bagaj kapağının üst kısmında spoiler ve yanlarında deflektörler bulunuyor. Yanlara doğru uzayan stoplarda da LED teknoloji tercih edilmiş. Arka tasarımda dikkat çeken bir diğer ayrıntı da otomobile tok bir görünüm sağlayan şişkin arka tampon olmuş. 4.253 mm uzunluk, 1.804 mm yükseklik ve 1.457 mm genişlik değerlerine sahip Peugeot 308'in bagaj hacmi ise 420 litre.


PEUGEOT 308 İÇ MEKAN
Aracın iç mekan tasarımında sade çizgileri görmek mümkün. Orta konsolda görmeye alışık olduğumuz havalandırma kumandalarının PSA grubunun geliştirmiş olduğu SMEG+ ekranın içine alınmış olması. Havalandırma ızgaralarının yanlarında ana menüleri seçmeye yarayan dokunmatik paneller, konsolun alt bölünde de CD girişi, ses seviye ayarı, merkezi kilit, dörtlü flaşör ile ön ve arka rezistans düğmeler yer alıyor. Direksiyon simidi ve simetrik gösterge panelleri 208'i çağrıştırıyor. Devir göstergesi ters şekilde tasarlanmış ilk bakışta kafa karıştırsa da kolay alışılıyor. Yan destekleri yüksek ön koltuklar konfor olarak oldukça başarılı. Çift bardaklığa sahip katlanabilir kol dayanağı bulunan arka koltuklar da konfor konusunda sorunsuz ve burada seyahat eden yolcular için yeterli baş ve diz mesafesi olduğunu söyleyebiliriz. 

PEUGEOT 308 PERFORMANS
Peugeot 308'in yeni nesil 1.6 litrelik BlueHDi motor 3500 d/d'de 120 Hp güç ve 1750 d/d'de 300 Nm tork değeri sunuyor. 6 ileri otomatik şanzımanla kombine edilen otomobil 0-100 km/s hızlanmasını 9.5 saniyede gerçekleştirirken 196 km/s'lik maksimum hız değeri sunuyor. Alt devirlerden itibaren canlı karakterini sürdüren motorun Peugeot 308'e kattığı hızlanma performansı da başarılı. Fabrika verilerine göre 100 km'de ortalama 3.5 lt/100 km tüketim değerine sahip test aracımızla sakin kullanımlarda İstanbul trafiğinde 5 lt/100 km değeri elde ettik. 308'in yol tutuşunda da ciddi bir mesafe kat edilmiş. Orta sertlikte süspansiyon oldukça verimli. Direksiyon simidin çapı sportif kullanım için başarılı. Direksiyon ani hareketlere hızlı şekilde cevap veriyor ve aracın dengesini bozmuyor. Görüş açıları konusunda da 308 sorunsuz bir otomobil. Tork konvertörlü yeni EAT6 şanzımanda vites geçişleri seri ve sarsıntısız. Bu konforu artıran önemli bir detay.  Gelelim aracın satış fiyatına: Araç, 87 bin 790 TL’lik fiyatıyla otomobil severlerin beğenisine sunuluyor.