1982 yılından bu yana otomobil kullanıcılarının beğenisine sunulan Opel Corsa, beşinci jenerasyonuyla segmentinde iddialı olduğunu ortaya koyuyor. Opel Corsa 1.0 115 HP Turbo ECOTEC Direct Injection Start & Stop’u sizler için test ettik.

Yeni Corsa, bir önceki modele göre radikal değişimlere uğramamış. Otomobilin hem boyutları hem de tasarımsal özellikleri bir önceki modele göre benzerlikler gösteriyor. Yani Opel, dördüncü nesil Corsa’nın üzerine beşinci nesil Corsa’yı inşa etmiş. Modern bir görünüme kavuşan Corsa, özellikle ön yüzdeki değişimiyle dikkat çekiyor. Yine aracın içinde önemli değişimler göze çarpıyor. Konsol, konumlandırma olarak eski versiyonuyla çok benzer bir yapıya sahip. Ancak biraz daha dik bir şekilde konumlandırılmış. Tipik Alman karakteristiğini araçta görmek mümkün. Araçta gösterge tablosu oldukça sade. İki tarafta analog gösterge ve onun ortasında yol bilgisayarı yine hızla ilgili detayların yer aldığı oldukça geniş bir ekrana sahip. Kullanılan malzeme ve işçilik kalitesi oldukça tatminkar. İçeride ön konsolda en fazla dikkat çeken detay 7 inçlik dokunmatik ekranın kullanılıyor olması. Müzik kumandaları da dahil olmak üzere birçok şey bu ekrandan kontrol ediliyor. Havalandırma panelleri alt bölümde farklı kumandalarla kontrol ediliyor.
Otomobildeki yeni detaylardan biri de City fonksiyonu. Bunu diğer modellerde de görmek mümkün. Bu fonksiyonu kullandığınızda direksiyonunun biraz daha yumuşadığını görüyorsunuz. Özellikle şehir içi park etme noktasında iyi bir özellik olduğunu söyleyebiliriz. Bu fonksiyonun yanında aynı zamanda ECO tuşu da yer alıyor. Bu çalıştırıldığında start-stop özelliği aktif hale geliyor.

İÇ MEKAN
Opel Corsa bir önceki neslinde oldukça iddialı bir model olarak kullanıcıların beğenisine sunulmuştu. Yeni nesilde boyutlarda herhangi bir değişim olmadığını görüyoruz. Bu haliyle araç rakiplerine göre daha iyi bir hacme sahip. Hem önde hem de arkada sunduğu baş ve diz mesafesi oldukça başarılı. İç hacim sadece sunduğu yaşam alanıyla da sınırlı değil. Kapı içlerindeki geniş gözler, vites kutusunun önünde yine büyükçe bir göz bulunuyor. Araçta yine arka bölümde de iki büyük bardaklık bölümü bulunuyor. Eşya gözleriyle küçük sınıfta ihtiyaçları karşılayacak potansiyele sahip.

MOTOR & PERFORMANS
Yeni Corsa’da Opel’in geliştirdiği en son motorlardan biri kullanılıyor. 1.0 litrelik turbo ünite 3 silindire sahip. Motorlarda hacim küçültme trendinin Opel’deki ve sektördeki en yeni örneklerinden biri.  Opel mühendisleri bu motordan önemli bir güç almayı başarmış. 115 HP güç ve 170 nm tork Corsa’yı çok rahat bir şekilde hareket ettirebiliyor. Eski nesil 1.6 motor araçlarla aynı performans karakteristiğine sahip. Hatta farklılaştığı birçok nokta daha var. Onlardan biri de turbo motor olmasından dolayı düşük devirlerde de alt devirlerde de 170 nm torku çok rahat bir şekilde kullanabiliyor olmamız. Üst viteslerde çok fazla vites değiştirme gereği duymuyorsunuz. Çünkü turbo size esnek bir sürüş sunuyor. Eski turbolarda biraz daha yukarılarda güç gelmeye başlıyordu. Yeni nesil turbo motorlar gibi Opel bu motorunda alt devirlerde çok aşağılardan itibaren size 170 nm tork sunabiliyor. Bu nedenle atmosferik bir motora göre daha az vites değiştirerek daha esnek ve daha konforlu bir sürüş elde edebiliyorsunuz. Corsa’da 6 ileri manuel şanzıman bulunuyor. Performanslı kullanımlarda beklentileri karşılıyor. 1.0 litrelik benzinli motorla test süresince 6,7 litrelik yakıt tüketimi elde ettik.

YOL TUTUŞ & KONFOR
Opel’in yeni nesil Corsa’da yol tutuş ve konforu artıran ciddi değişimlere gittiğini görüyoruz. Arka bölüm tamamen değişmiş. Süspansiyonda yapılan iyileştirmeler ve hafif çaplı olan sertleşme sayesinde Corsa daha iyi bir şekilde yola tutunuyor. Bunun etkilerini sürüşte hissedebiliyoruz. Süspansiyon sistemindeki iyileştirmelerle konfordan çok fazla taviz verilmediğini görüyoruz. Segmentindeki birçok rakiple kıyaslandığında konfor seviyesi tatminkar bir seviyede.