VOLVO V40 T3 DIŞ TASARIM
Güvenlik konusunda algısı en yüksek ve bu konuda en çok tercih edilen markalardan biri olan Volvo, tasarım konusunda da özenli davranıyor. Araca dışarıdan ilk bakıldığında diğer Volvo modelleriyle olan benzerliği dikkat çekiyor. Önden bakışta S60’a benzeyen araç bir önceki V40’ın çizgilerini taşıyor. Ön farlarda ve tamponun alt tarafında led teknolojili gündüz farları kullanılıyor. Bunlarda V40’a yapılan ufak bir makyaj sonrasında ortaya çıktı ve aracın biraz daha genç ve dinamik görünmesini sağlıyor.
Aracın profiline baktığınız zaman ilk dikkatinizi çeken V40’taki jantlar ama sonuçta bunlar aksesuar. Siz keyfinize göre istediğiniz jantı seçebilirsiniz. Aracın kasası ile ilgili söyleyeceğimiz şeyler ise bu alçalan tavan çizgisi ve yükselen omuz çizgisi niteliğinde profilden bakıldığında V40’ın kesinlikle dinamik bir görünümü var. 
Arka koltuklardaki yaşam alanı için makul tanımlaması yapılabilir. Fena sayılmayacak bir diz mesafesi var. Ama baş mesafesi ona kıyasla çok daha kısıtlı. Tabi burada bir detay var. Burada cam tavan olduğu için ve onun perdesi olduğu için tavan biraz daha alçalmış. Eğer iki kişi oturuyorsanız konforlu olacağınız kesin. Çünkü güzel tasarıma sahip bir kol dayama ve farklı bir uygulama olacak şekilde de bardaklıklar burada kullanılmış. V40’ın arkasına baktığınız zaman rakipleriyle kıyaslandığında çok daha özgün olduğunu net bir şekilde görebiliyorsunuz. 
Bagaj, 324 litrelik bir hacime sahip. Bagaj zemininin altında ufak bir alan olması ve bunun katlanabiliyor olması fonksiyonelliği arttırıyor.

VOLVO V40 T3 İÇ TASARIM
V40’ın iç mekanı diğer Volvo modelleri gibi kaliteli bir görünüme sahip. Kokpitte kullanılan malzemelerin kalitesi iyi. V40, premium olduğunu net bir şekilde ortaya koyabiliyor. Orta konsolun üst tarafında bir tane multimedya ekranı yer alıyor. Onu alttaki kumanda elemanları ile kullanabiliyorsunuz. Buradan müzik sistemine ulaşabildiğiniz gibi telefonunuzu da kullanabiliyorsunuz ve eğer araçta navigasyon varsa onu da buradan kumanda edebiliyorsunuz. Bunun yanı sıra araçla ilgili ayarlarınıza da yine aynı ekran üzerinden kolaylıkla ulaşıp durumlarını görebiliyorsunuz.
Müzik sisteminin ve klimanın kumandaları göze biraz eski gibi görünse de çok kolay kullanılıyor olması hoşumuza gitti. Özellikle Volvo’nun adeta imzası diyebileceğimiz klima bölümünde insan olması farklı bir uygulama ve gayet güzel.
V40’ın sürücü koltuğunda son derece konforlusunuz. Özellikle bu deri döşemeli koltuklar sizi kesinlikle rahat ettiriyor. Küçük eşyalarınız için elinizin altında çok cömert olmasa da yerler sunulmuş. 
V40’ın bu dijital göstergesini 3 farklı temada seçebiliyorsunuz. Bunlar Elegance, ECO ve Performance olarak adlandırılıyor. Bunlar arasında en sportif ve dikkat çekici olan kesinlikle Performance.

VOLVO V40 T3 MOTOR VE SÜRÜŞ ÖZELLİKLERİ
Araçta motor bölümünde önemli değişiklikler var. V40’ta T3 olarak isimlendirilen yeni 1.5 litrelik turbo beslemeli benzinli bir motor görev yapıyor. Bu motor 152 HP güç ve 250 Nm tork üretiyor ve V40’ta 6 kademeli Tork konvertörlü otomatik şanzımanla alınıyor. T3, yerine geldiği T4’ten 28 Hp daha az güç üretiyor olsa da 10Nm’lik daha yüksek bir tork değerine sahip. Hem hacimdeki küçülmeye, hem de güçteki azalmaya rağmen standart bir sürücü günlük kullanımda bu farkı pek hissedemez. Fakat yüksek hızlara çıktığınız zaman tabii ki hacimden ve güçten dolayı belirli bir fark ortaya çıkıyor. Son olarak T3 performans anlamında kesinlikle beklentilere eksiksiz cevap verebilecek özelliklere sahip.
Otomatik şanzımanda motorla uyumlu bir şekilde çalışıyor. Şanzımanı isterseniz hem vites kolu üzerinden hem de direksiyonun arkasındaki kulakçıklar vasıtasıyla manuel olarak değiştirebiliyorsunuz.
V40 sürüş dinamizm anlamında sınıfının beklentilerine iyi cevaplar verebiliyor. Yola tutunma istekliliği ile olsun, ağırlığı iyi ayarlanmış ve isteklerinize hızlı cevap vermeye çalışan yapısıyla olsun Volvo V40’ın dinamik bir sürüş karakteri olduğunu söylemek mümkün