Sınıfının öncüsü ve en çok satılan modeli Nissan LEAF’te çarpıcı bir yenilik daha! Otomotiv sektöründe ilk kez karanlıkta parlayan karoser boyasını kullanan Nissan, Hamish Scott tarafından geliştirilen STARPATH adı verilen kaplamayı kullanmaya başladı. Sprey şeklinde püskürtülerek uygulanan kaplama, gün ışığının durumuna göre depoladığı enerji sayesinde karanlıkta 8 ila 10 saat arasında parlıyor.
Karanlıkta parlayan karoser boyası ve karoser kaplamaları hali hazırda satışta olan ürünlerken, Nissan LEAF’te kullanılan ve enerjisini ultraviole ışınlardan alan boya organik içeriği ve gizli formülüyle Nissan’a ait özel bir üretim. 

Doğada çok nadir bulunan stronsiyum alüminat kristali, Nissan LEAF’teki bu özel boyanın anahtarını oluştururken, kristalin en önemli özellikleri arasında sağlamlık, kokusuzluk hem biyolojik hem de kimyasal açıdan tepkisiz olması geliyor.

Bazı markalar, inorganik içeriğe sahip, karanlıkta parlayan boyaları şimdiye kadar farklı modellerde ve zamanlarda kullanmış olsalar da, Nissan bu teknolojiyi (organik içerik) doğrudan uygulayan ilk otomobil üreticisi unvanını taşıyor. Nissan’ın benzersiz boyası, maliyeti azaltıp ticari olarak uygulanabilir hale gelirse 25 yıl dayanıklılık sunabilecek.