Mitsubishi Outlander’ın tasarımı SUV segmentindeki diğer rakiplerinden bir hayli farklı. Yerden yüksekte konumlandırılan panjur ve farların bu farklılıkta payı oldukça büyük. Tabii geniş hava girişli tamponu da unutmamak gerekiyor. 4.65 metrelik boyu orta boylu bir SUV olduğunu kanıtlar nitelikte. Outlander’ın profili sade bir görünüme sahip. Şeffaf stop lambalarının kullanıldığı arka bölüm ise ilk bakışta farklı olduğunu ortaya koymayı başarıyor.

Outlander’ın kokpiti de daha önceki Japon araçlarındaki gibi gösterişten uzak bir tasarıma sahip. Kumandaların yerleşimi iyi. Erişiminin ve kullanımının kolay olması da önemli bir avantaj. 
Küçük eşyalar için vitesin önünde gözler bulunuyor. Kapı cepleri ve torpido gözleri de yeterince geniş. Ön sırada konfor ve ergonomi açısından bir eksik yok. Arka sırada da yetişkinlerin rahatlıkla oturabileceği diz ve baş mesafesi sunulmuş. Ayrıca arka koltuklarda sırtlıkların geri yatırılabiliyor olması araca ayrı bir özellik katıyor. Bagajda gizlenen üçüncü sıra koltuklar zorda kalınan durumlarda Outlander’ın 7 kişilik bir araç olmasını sağlıyor. Eğer bu koltukları kullanmazsanız 5 kişilik kullanımlarda 769 litre gibi oldukça etkileyici bir yükleme hacmi sunuyor.

Motor ve yakıt tüketimi
Outlander ülkemizde 2.0 litre benzinli motor, otomatik şanzıman ve 4 tekerlekten çekiş sistemiyle satışa sunuluyor. 150 beygir güç ve 195 nm tork üreten  motor atmosferik olduğu için alt ve orta devirlerde cansız bir kullanım hissi veriyor. Alt devirlerde takılmayı seven CVT şanzıman ve düşük tork nedeniyle motorun performansının makul seviyede olduğunu söylemek mümkün. Ama yine de canlılık isterseniz direksiyonun hemen arkasındaki alüminyum kollar vasıtasıyla üst devirlere çıkarak canlılığı yakalamak mümkün. Bu yüksek yakıt tüketimi olarak size dönüyor. Outlander’le sakin bir kullanımda yaklaşık 10.4 litrelik tüketimi elde ettik. Bu değer 2.0 litrelik motor için kabul edilebilir bir rakam olsa da yine de alışık olduğumuz değerin üzerinde. Performanslı kullanırsanız bu değerin yukarı çıkacağını bilmenizde fayda var.

Sürüş özellikleri 
Outlander, sahip olduğu sürüş dinamiklerini kullanıcısına hissettirmeyi başarıyor.  Süspansiyonların darbe emişi orta seviyede olsa da kimi zaman bozuk yollarda gürültülü çalışsa da yola iyi bir tutunma sağlıyor. Direksiyon kullanıcısı isteklerine yerinde cevap verebiliyor. Yalıtım konusunda ise beklentileri tam olarak karşılayamıyor. Yüksek süratle aracı kullandığınızda otoyolda yol gürültüsünü ve rüzgar sesini kabinde duyuyorsunuz. Eko, auto ve lock olmak üzere üç farklı modu bulunan 4 çekerden çekiş sistemi sürücüsüne bekleneni veriyor.