Test köşemizin bu ayki konuğu son yıllarda yaşadığı değişimi otomobillerine fazlasıyla yansıtan Hyundai'nin İzmit'te ürettiği yeni i20 modeli oldu. Koreli otomotiv üreticisi, son yıllarda başlattığı değişim ve atılım hareketinin meyvelerini otomobilleri ile toplamaya devam ediyor. Farklı bir tasarım anlayışı benimseyen Hyundai'nin tasarımında Alman imzası bulunan ve Türkiye'deki fabrikada üretilen yeni i20'nin 1.2 Elit Blue versiyonunu inceledik. 

Modern çizgilere sahip

Almanya'daki Ar-Ge merkezinde gerçekleştirilen ve tamamen yeni bir platform üzerinde üretilen yeni i20'de keskin ama estetik hatlar ve modern çizgiler ilk bakışta dikkat çeken farklılıklar. Daha önce minik ve şirin bir görünüme sahip i20, artık daha büyük ve heybetli. Aracın ön tasarımını incelediğimizde altıgen ızgara, fonksiyonel LED farlar, geniş hava girişli sportif tampon ve Elantra'dan hatırladığımız far üzerinde konumlandırılan aydınlatma farklı ve etkileyici bir görünüm sağlamış. Otomobilin yan tarafında daha önce düz ilerleyen arka kapı çizgisi yerini omuz hizasında ilerleyen ve bir oku andıran çizgiye bırakmış. Otomatik kapanıp açılan yan aynalarda LED sinyaller de şık durmuş. i20'nin arka bölümünde ise öncekinin aksine yatay stop grubu tercih edilmiş ve bagaj kapağının üzerine konumlandırılmış. C sütunu arka camla bütünlük oluşturmak üzere piyano siyahı olarak tasarlanmış. Açılabilen cam tavanıyla da farkını ortaya koyan i20'nin hem ebatları hem de iç hacmi büyüdü. 4035 mm uzunluk, 1734 mm genişlik ve 1474 mm yüksekliğe sahip yeni Hyundai i20'nin bagaj hacmi ise 301 litre.

Küçük aileler için ideal
Yeni i20’nin tüm donanım seviyelerinde aux ve USB’nin bulunması çok iyi. 7” dokunmatik ekranın kullanımı basit ve tepkileri hızlı. Otomobilde yeterli baş ve diz mesafesinin yanında bolca saklama alanı var. Vitesin yanındaki bardaklıklar ve vitesin önündeki boşluk gerçek anlamda eşyalarınızı toparlamanızı sağlıyor. Işıklı ve soğutmalı torpido gözü hacimli bir şeyler koyabileceğiniz büyüklükte. 5 kişinin rahatça seyahat edebildiği otomobil ayrıca sahip olduğu güvenlik özellikleriyle de küçük aileler için de ideal. Yokuş destek sistemi, araç stabilize yönetim programı (VSM), elektronik stabilize programı (ESP), Lastik basıncı düştüğünde sizi uyaran sistem (TPMS) gibi özellikler standart sunuluyor.

Kalite hissi üst seviyede
Yeni i20, 82 beygir güç üreten 1.2 benzinli motora sahip. Beş ileri manuel şanzımanla birlikte küçük hacimli motordan beklediğimden çok daha seri ve dengeli. Direksiyon tepkileri hızlı. Viraja biraz hızlı girince kontrolü kolay kolay kaybetmeyeceğiniz güvenini veriyor. Aynı şekilde ses yalıtımı da başarılı. Otomobilde kalite hissi üst seviyede, güvenli sürüşün yanında ekonomik de. Yoğun trafikte test ettiğimiz aracımız 7 litre civarında yakıt tüketimi gerçekleştirdi. Hyundai i20 1.2 Elite Blue 47.900 TL’lik fiyatıyla kullanıcıların beğenisine sunuluyor.