BMW’nin sportif modeli 1.18i, tasarım anlamında modern ve özgün hatlara sahip. Beş kapılı (Hatchback) özelliği bulunan otomobilin geniş iç hacmi, uzun yolculuklar ve kalabalık bir aile için ferah bir mekan sunuyor. Aracın arka bölümünde, L şeklini andıran led lambalar BMW 1.18i serisini farklı kılmayı başarıyor. Lastik ebatları aynı segmentte yer alan rakiplerine oranla büyük. Lastiklerin geniş ve büyük hacimli oluşu, bir yolun içinde akıp gitmenize, sessiz çalışan bir motor ile sağlayarak, sürüş keyfini de artırıyor. 
BMW 1.18i, modern, klasik ve dinamik bir görüntüye sahip. Araba incelemesinde önemli olan farklı bir özelliği de, BMW’ye ilk bindiğiniz zaman koltuklarındaki rahatlığı fark etmeniz. Ayrıca, diğer dikkat çekici özellik, direksiyondaki ellerinizin tam kavraması ve yol boyunca direksiyon hakimiyetindeki sürücüsünü yormayan bir tasarım düşünerek geliştirilmiş. BMW 1.18i ilk bindiğinizde hissettiğiniz o duygu, sonrasında aracınızı terk ettiğinizde aklınızdan çıkmayan ve tekrar dönüp bakma hissiyle dolacağınız bir etkileyicilik sunuyor.

Motor
BMW 1.18i, düşük bir yakıt kullanımı ve düşük devirlerde iyi bir performans sergileyebilmesine yardımcı olan TwinPower Turbo motora sahip. Bu sayede BMW 1.18i çıkabildiği son hız 210 kilometre. Aracın 0’dan 100 kilometreye çıkış aralığı 8.7 saniye. Torku 220 Nm, beygir gücüde 136 HP. Silindir hacmi 1598. Aracın toplam ağırlığıysa 1365 kilogram.

Sürüş performansı & Yakıt tüketimi
Test aracımız 1.18i, 8 ileri steptronic şanzımana sahip. Bu özellik yakıt tüketimini azaltan bir etki yaratıyor. Steptronic şanzıman, aracın performansını artırırken motorun daha iyi çalışmasına da yardımcı oluyor. Araçta ECO Pro modu özelliği bulunuyor. Eco Pro modu, yakıttaki harcamanın azalmasında yüzde 20’lik fayda sağlıyor. Böylece yakıt tüketimindeki oranlamaları düşüyor. Araç, şehir içinde 7.4 lt, şehir dışında ise 4.8 litre yakıt harcıyor. Bu harcamayı şehir içi kullanıma göre değerlendirdiğimizde ortalama 5.7 litre civarında bir yakıt tüketimi elde ediliyor diyebiliriz. Bu oran üst seviyede yer alan bir araç için oldukça başarılı bir sonuç.
Eğer bir BMW hayranıysanız 1.18i, tasarım ve motor performansında beklentilerinizi fazlasıyla karşılamayı başarıyor. BMW 1.18i’nin satış fiyatı 33.600 avro. Yani 103.800 TL gibi bir rakama araca sahip olmak mümkün.