Ford Kuga yenilenen tasarımıyla dikkat çekiyor. Ön tasarımı bir önceki nesile göre bu bölümdeki ızgara grupları daraltılmış. Sis farlarının bulunduğu alan genişletilip keskin hatlar ile desteklenerek daha dinamik bir tasarıma kavuşturulmuş. Ayrıca kullanılan piyano siyahı ve nikelaj kaplamalar bu bölümü fazlasıyla şık kılmış. Kaput üzerinden farlara ve ön ızgaraya inen keskin hatlar otomobile agresif bakışlar kazandırmış. Yan bölümde, keskin hatlar etkisini sürdürürken tekerlek kemerlerinde ve kapı altlarında kullanılan siyah mat detaylar aracın arazi karakterini nitelemiş. Arka bölüme geldiğimizde önceki nesle göre incelmiş ve yan bölüme taşırılmış farlar dikkat çekiyor. Bagaj kapağı üzerine de uzanan bu yapı arka bölüme bütünlük hissi kazandırmış. Arka tamponun alt bölümünde yer alan difizör ve iki yana konumlandırılmış egzoz sistemi bu bölümün sportif karakterini yansıtmış. Boyut disiplinine baktığımızda Kuga, 4524 mm uzunluğa, 1838 mm genişliğe, 1745 mm yüksekliğe ve 2690 mm aks mesafesine sahip. 

Motor
Test konuğumuz Kuga, 1,6 litre Ecoboost motora sahip. Bu motor 5700 d/d’de 182 PS güç, 1600 ila 5000 d/d’de 240 Nm tork değeri sunuyor. 6 ileri otomatik şanzıman ile kombine edilen bu ünite 1682 Kg ağırlığındaki Kuga’ya 9,7 saniyelik 0-100 değeri ve 200 Km/s’lik maksimum hız sunuyor. Fabrika verilerine göre ortalama yakıt tüketim değeri 7,7 litre olarak belirtilmiş. Biz testimiz sırasında ise 10 litrelik değer elde ettik. Arazi ve performanslı kullanımlarda bu değerlere ulaşılırken Kuga dikkatli kullanımlarda bile makul değerler sunmakta zorlanıyor.

Konfor & Yol Tutuş
Ford Kuga’da bir önceki nesle göre daha sert süspansiyonlara yer verilmiş. Sert süspansiyonlar Kuga’nın yol tutuş karakterine katkı sağlasa da bir önceki nesildeki konforlu yapısını törpülemiş. Sürekli değişken dört tekerden çekiş sistemiyle arazide başarılı işler çıkaran model yol tutuş konusunda da bu özelliğinden faydalanıyor. Kuga limitleri çok zorlandığında önden kayma yaşatabiliyor. Birinci nesil Kuga’da Haldex 4x4 sistemi kullanan Ford, yeni versiyonda bu teknolojiyi terk ederek kendi geliştirdiği akıllı 4x4 sistemini kullanmaya başlamış. Başarılı çalışan bu sistem tekerlekler arasında gücü ihtiyaca göre dağıtıyor. Kuga, 95.160 TL’den başlayan satış fiyatıyla kullanıcıların beğenisine sunuluyor.