DİNAMİK TASARIM
Makyajlanan Hyundai Elantra’da karoserdeki değişim ilk etapta dikkat çeken unsurlardan biri. Bakıldığında bu yenilenmiş gibi görülse de iki nesil arasında farklılıklar detaylarda kendini gösteriyor. Yeni Elantra'nın uzunluğu 20 mm artarak 4750 mm'ye yükselmiş. 25 mm artan genişlik 1800 mm'ye çıkmış. 5 mm artan yükseklik ise 1450 mm olmuş.
Tasarım anlamındaysa markanın yeni imajını Elantra'da görmek mümkün. 6 köşeli panjur ve iri çekik gözlü farlar yeni nesil Hyundai imajını çok iyi yansıtıyor. Led gündüz farları otomobile modern bir hava katıyor. Tamponun alt kısmında bulunan bumerang şeklindeki sis farlarını da bulunduran bölüm ayrıca ön fren disklerini soğutan hava ızgarası görevini de üstleniyor. Yan kısımda kat çizgisi ve 17 inç jantlar bu sedana sportif kimlik kazandırıyor.
 
İÇ MEKANDA SADE ÇİZGİLER
Araç yenilenmiş olmasına rağmen iç mekanında abartılı çizgilere sahip değil. Orta konsolda Elantra'nın sürücü odaklı olduğunu söylemek lazım. Konsolun üst kısmındaki 7 inç ekran ve altındaki tuş takımı ergonomik açıdan oldukça başarılı. Klima ünitesi de ergonomik açıdan sorunsuz. Gösterge panelinde 3.5 inçlik TFT LCD ekranda yol bilgisayarını ve diğer verileri gösteriyor. Gösterge paneli, rengi ve konumuyla rahat okunuyor. 3 kollu direksiyon simidi üzerinden müzik sistemi, hız sabitleyici ve Bluetooth telefon gibi bölümler kontrol ediliyor.
Sürücü ve ön yolcu koltuğu konfor olarak başarılı. Arka koltukta da bu sınıf bir otomobilden beklenen konfor sunuluyor.
 
1.5 DİZEL MOTORU ÇOK EKONOMİK
Hyundai Elantra 1.6 CRDi'da kullanılan motor, Hyundai ve Kia markalarının farklı modellerinde bolca karşımıza çıkıyor. 1582 cc hacmindeki turbo dizel motor 4000 d/d'de 136 HP güç üretiyor. Motorun maksimum torku ise 1750 d/d'de 300 Nm. 
Elantra'da kullanılan 7 ileri çift kavrama teknolojisine sahip DCT şanzıman modern yapısı ile fark yaratıyor. Şanzıman ekonomik karaktere sahip. Manule kullanıma da imkan tanıyan yapısıyla DCT şanzıman sportif kullanım fırsatı da sunuyor. Çift kavrama sayesinde sarsıntısız vites değiştiren otomatik şanzımanla beraber start&stop ve sürüş modu özelliği birlikte sunuluyor. Otomobilin maksimum hızı 200 km/s olarak belirtiliyor. Fabrika verisi 100 km'de ortalama 4.1 litrelik yakıta ihtiyaç duyan Elantra reel sürüşlerde de benzer sonuçlara ulaşabiliyor. Bu değer de aracın son derece ekonomik olduğunu ortaya koyuyor.
 
KONFORLU SÜRÜŞ KEYFİ
Hyundai Elantra'da konfor özellikleri ön planda tutulmuş bir süspansiyon kullanılmış. Konfor özellikleri başarılı olan otomobilin virajlarda zorladığınızda önden kayma eğilimine girdiği görülüyor. Direksiyon hissiz denecek türden yumuşak. Görüş açıları konusundaysa da A sütunu ve aynanın birleştiği yer dışında sorunsuz. Yeni Elantra, Türkiye'de 7 yıl garanti seçeneği ile sunulan ilk Hyundai modeli olarak öne çıkıyor. Müşteriler, kullanım alışkanlıklarına göre herhangi bir ek ücret ödemeksizin garanti sürelerini kendileri seçebilecekler. Seçeneklerse şöyle; 2 yıl/60.000 km yasal garantiye ilaveten araç satışından itibaren 3 yıl/sınırsız km, 5 yıl/ 100.000 km ve ya 7 yıl/80.000 km'ye kadar ücretsiz onarım güvencesi seçeneklerinden yararlanabiliyorsunuz.

SINIFINDA DİKKAT ÇEKMEYİ BAŞARIYOR
Hyundai Elantra 1.6 CRDI DCT, keyifli kullanım sunan ve sınıfında dikkat çeken bir otomobil. Oldukça donanımlı olan aksesuar listesi ve düşük sayılabilecek fiyatıyla rekabetçi olan otomobil bu konuda rakiplerinden önde olmayı başarıyor. Otomobilin çift kavramalı 7 ileri şanzımanı ekonomik kullanım imkanı sunarken konfordan da ödün vermiyor.