Yapılan araştırmalar son yıllarda crossover araçlara olan ilginin arttığı yönünde. Bu noktada otomobil markaları geliştirdikleri yeni modellerle kullanıcıların ilgisini çekmek için ellerinden gelen çabayı ortaya koyuyor. Peugeot 2008 de bunlardan biri. Fransız üreticilerin tasarımı ile en çok beğeniyi toplayan modeli 2008 daha önce markanın 207, 208 ve 301 modellerinde de kullandığı ve PF1 ismini verdiği platform üzerine inşa edildi. Eskiden daha sportif tasarımlar ortaya çıkaran Peugeot, 2008 modelinde olgun ve şık bir görünüme imza atıyor.
Gövdenin geneline yayılan kat izleri ve bombeler aracın çekici görünmesini sağlamış. Ön bölümde sis farlarının ve radyatör ızgarasının çevresinde kromaj kaplamalara yer verilmiş. Tavan raylarında da kromaj yerini almış. Aracın arka kapıdan itibaren yükselen tavanı sayesinde iç mekan oldukça ferah bir görünüm kazanmış. Arka kısımda C harfi formunda ve oldukça büyük stoplar dikkat çekiyor. Tamponun altına kadar uzanan bagaj kapağı ile ise yükleme konusunda kullanıcılara kolaylık sağlamak amaçlanmış. 

Panoramik tavan ferahlık hissi veriyor 

Dış tasarımda oldukça başarılı olan 2008, iç tasarım oldukça sade hatlara sahip. Küçük direksiyonu kullanışlı. Ön panelde radyo, bluetooth, usb ve audio streming modunda müzik dosyalarının çalınabildiği ve navigasyonu rahatlıkla kontrol edebileceğiniz 7” SMEG dokunmatik ekran bulunuyor. Tepkiler beklenenden yavaş da olsa kullanımı kolay. Uçak tipi el freni yine bu otomobile çok yakıştırdığım detaylardan biri. Yeterli derecede saklama gözü bulunuyor. Panoramik cam tavan otomobilde ferahlık hissini en üst noktaya taşıyor. Bagaj hacmi 360 litre. Düşük bir yükleme yüksekliğine sahip olan bagajın kullanımı pratik. Arka koltuklar katlandığında tam düz bir zemin elde etmek mümkün. Bu durumda bagaj hacmi 1194 litreye kadar yükseliyor.
Peugeot 2008, 2.004 mm genişliğe, 4.159 mm uzunluğa ve 1.556 mm yüksekliğe sahip. Yerden yüksekliği ise 165 mm. Aracın bagaj hacmi ise 350 litre. Arka koltukların katlanabilir olarak tasarlanması ise hacmin büyütülebilmesini mümkün kılıyor.

Yol tutuşta iddialı
2016 Model Peugeot 2008 yol tutuş konusunda oldukça iddialı. Ön tekerlekler ile doğrudan iletişim halinde olan hisli direksiyon ve araçta kullanılan orta sertlikteki süspansiyonlar sayesinde, aracın yol tutuşu deneyenlerden tam puan alıyor. ESP sistemi bütün Peugeot modellerinde standart olarak yer alıyor.
Test otomobilimizde 1.6 litrelik dizel motor bulunuyor.6 ileri ETG şanzımanın eşlik ettiği motor 110 kw güç üretiyor. Motor güçlü ancak şanzıman performanslı sürüşlerde oldukça yetersiz. Vites geçişlerinin sarsıntılı olması konforu etkiliyor. Ancak şanzıman dışında virajlardaki dengesi, sınıfına göre konforu ve kullanım kolaylığı otomobili seçenekler arasında göz atmaya değer kılıyor.