Seat, üçüncü nesil Leon’la otomobil kullanıcılarını heyecanlandırmayı başarıyor. Gerek tasarım ve donanım gerek motor performansıyla beklentilerin üzerinde bir sürüş deneyimi sunan Seat Leon 1.4 TSI 150 HP, bu ayki test konuklarımız arasındaydı.

Cupra versiyonu da bulunan Leon, beş kapılı standart hatchback gövde tipinin güçlü versiyonunu FR olarak karşımıza çıkardı. Araçta bulunan 1.4 lt benzinli motor 150 HP güç üretiyor. Tasarım konusunda modern hatlara bürünen Leon, bu hatlarıyla daha kaliteli görünüyor. Aydınlatma grubu detaylarıyla da iyi bakışlara sahip olan bir otomobil, ayrıca bu sınıftaki full led farları sunan ilk araç olması da önemli bir ayrıcalık. 1500 gibi alt bir devir bandında sunulan araçta 250 Nm tork oldukça iddialı bir değer. Bu motor seçeneği ve 7 ileri oranlı DSG şanzımanla en hızlı Leon olma unvanını elinde bulunduruyor.

Yüksek performans, düşük yakıt tüketimi
1.4 lt ACT benzinli ünitesi ekonomik kullanım gerektiği zamanlarda, alt devirlerde ve sabit hızla ilerlerken, 4 silindirden ikisini kapatarak 2 silindirli kullanıma geçiyor. Bunu sürüş sırasında yaşanan trafik şartlarına göre yapıyor ve gösterge panelinden 2 silindir kullanarak ilerlemeye başladığını sürücüye bildiriyor. 2 silindirin kapanmasıyla birlikte tüketim konusunda ciddi bir avantaj elde edilirken, trafik sıkışıklığında çevreyi daha az kirletme konusunda da etkin bir rol oynuyor. Performans istendiğinde kapalı olan 2 silindir çok hızlı bir şekilde devreye alınıyor. Son dönemlerin en önemli teknolojik yeniliklerinden biri olan bu sistem sayesinde 150 HP güç üreten bir ünite olmasına rağmen karma yol koşullarında test süresince 5.8 litrelik yakıt tüketimi elde ettik. 1.4 motor ve DSG şanzıman birlikteliği oldukça iyi sonuçların elde edilmesini sağlıyor. Açıklanan fabrika verilerine göre 8 saniyede 0-100 km/s hıza ulaşıyor. Sonuç olarak Seat Leon 1.4 TSI 150 HP kompakt HB sınıfında yer alan araçlar arasında en güçlü seçeneklerden biri olmayı başarıyor.