Ülkemizde 2013 yılında satışa sunulan makyajlı Verso’nun testimize konuk olan BMW motorlu 1.6 dizel seçeneğinin Sakarya’daki üretimine 2014 yılında başlandı ve satışa sunuldu. Yenilenen Verso, iki farklı motor seçeneğiyle kullanıcıların beğenisine sunuluyor.
Test aracımız iç tasarımıyla kullanıcısını etkilemeyi başarıyor. Model tasarım anlamında diğer modellerle benzer bir tasarıma sahip. Bunu, geriye doğru çekilmiş ve inceltilmiş far gurubu ile çok rahat bir şekilde görüyoruz. Çift parçalı üst ızgara krom detaylarla zenginleştirilirken orta kısımda büyük marka logosunu barındırıyor. Krom çıtalar farlar ile birleşerek bütünlük sağlamış. Xenon farlar tasarım anlamında otomobile çok şey katıyor ancak bu özelliğe en üst donanımda sahip olabiliyorsunuz. Led gündüz aydınlatmalarının ise farlar üzerinde yer aldığını görmek mümkün. Ağırlıklı olarak yuvarlak hatların kullanıldığı modelde akıcı bir tasarım hakim. Karartılmış çok kollu 17 inç jant grubu sportif görünüyor. Bu modeli beğenmezseniz 6 farklı daha jant seçeneği beğeninize sunulmuş. Yan bölüm tasarım anlamında sade. Arkaya doğru paralel uzanan tavan çizgisi baş mesafesi konusunda olumlu bilgiler veriyor. Cam tavan ise otomobilin içindeki ferah havadan bizleri haberdar ediyor. Arka bölümde şeffaf stoplar göze çarpıyor.

Kalite algısı başarılı
Otomobilin içerisinde işçilik oldukça başarılı. Direksiyon üzerindeki kumandalar ergonomi anlamında modeli başarılı kılıyor. Ortaya konumlandırılmış gösterge paneli sürücü ve yolcunun görüş açısını genişletmiş. Gösterge panellerinin en sağındaki ekran ise tasarım ve işlev açısından demode kalmış. Çift kapaklı torpido gözü kullanışlı. Kapı iç ceplerinin de eşya koymak konusunda katkısı büyük. Vites önünde herhangi bir alan yer almazken orta konsoldaki bardaklıklar ve sürücü bölümüne yakın olarak tasarlanan küçük bir alan ise kullanışsız. Ön konsolda yer alan dokunmatik özellikli ekran işlev konusunda başarılı. Bu bölüm vites R konumundayken geri park kamerası olarak da kullanılıyor. Yol bilgisayarı, anlık yakıt tüketimi ve tüm seyahatlerde yapmış olduğunuz tüketim değerlerini de bu ekrandan görmek mümkün. Önde ve arkada sunulan baş ve diz mesafesi sorunsuz. 2. sıra koltukların öne ve arkaya oynaması büyük avantaj. 5 ve 7 kişilik olarak satılan Verso test köşemize 7 kişilik versiyonuyla dahil oldu. Arka 2 koltuğa geçmek için 2. Sıra koltukların omuz üzerindeki bir tuş ile ileri almanız yeterli. Ancak burada oturacak bireyler kısa mesafeli yolculuklar yapabilir.

Güçlü motor, yüksek performans
Araçta BMW ve Toyota’nın ortak geliştirdiği bir motor yer alıyor. Bu ünite 4000 d/d’de 112 Hp güç ve 1750 d/d’de 270 Nm tork değeri sağlıyor. 1.5 tonu geçen ağırlığa sahip Verso, 0-100 Km/s hızlanmasını 12.7 saniyede tamamlarken maksimum 180 Km/s hız değerine sahip. Fabrika verilerine göre karma tüketim değeri ise 4,5 litre olarak belirlenmiş. Model ile sakin kullanımlarda 6 litre performanslı kullanımlarda 7.5 litre tüketim değerleri elde ettik. 

Teknik Özellikler:
Motor: 1.6 D-4D  
Motor Hacmi: 1590 cc  
Silindir Adedi: 4  
Maksimum Güç: 112 Bg 4000 d/d  
Maksimum Tork: 270 Nm 1750 d/d  
Performans  
  0-100 km/s Hızlanma 12,7 s
  Maksimum Hız: 180 km/s
  Frenler  
  Ön: Hava Kanallı Disk
  Arka: Disk
   
Yakıt Türü: Dizel
Yakıt Tüketimi  
  Şehir İçi: 5,5 lt
  Şehir Dışı: 3,9 lt
  Karma: 4,5 lt
  Test: 6 lt
  CO2 Emisyonu 119gr/km
Boyutlar
  Uzunluk: 4460 mm
  Genişlik: 1790 mm
  Yükseklik: 1620 mm
  Dingil Mesafesi: 2780 mm
  Bagaj Hacmi: 484 lt
  Yakıt Depo Kapasitesi: 55 lt
  Boş Ağırlık: 1590 kg
  Lastik Boyutu: 215/55R17