FORD FOCUS SEDAN 1.5 TDCİ POWERSHIFT DIŞ TASARIM
Focus’un yenilenen tasarımı bir bakışta dikkatleri üzerine çekiyor. Geçmiş dönemlere göre artık daha kaslı ve daha sportif görünüyor. Aston Martin ızgarası, 3 bölmeli kaput yapısı, xenon çakar farlar ve krom detaylarla süslenmiş sis farları, ön tasarımı çok daha modern hale getirmiş. Yan profile baktığımızda ise 16 inç. Jantlar, cam altları uzayan krom detaylar, karartılmış camlar ve A sütunundan itibaren belirginleşen sportif çizgileri görebiliyoruz. 421 litrelik bagaj hacmi ise aracın hacim olarak her zamanki iddiasını sürdürmüş…

FORD FOCUS SEDAN 1.5 TDCİ POWERSHIFT İÇ TASARIM
Elimizi attığımız hemen hemen her bölüm yumuşak deri malzeme ile kaplanmış. Sadece kapı kolları etrafında orta sertlikte malzemeler görebildik. Torpido üstleri, direksiyon simidi, vites topuzu etrafı, saydığım bütün bölmeler yumuşak malzemeyle kaplanmış. Ayrıca zaman zaman kullanılan pianoblack bölmelerde aracın malzeme yapısını daha da renklendirmiş.
Model eşya gözleri bakımından çok üstüne koymasa da, sedan bir araçta aradığınız yeterli kapasite de eşya gözleri mevcut.
Bir önceki nesli gibi, özellikle arka alanda diz ve baş mesafesi konusunda çok iddialı. Ön tarafta ise hacmini, koltuk yapılarındaki konforla süslemiş.
Modelde, 8 inçlik dokunmatik ekran,  içerisinde, medya bölümü, navigasyon sistemi ve bluetooth donanımı gibi birçok özelliği barındırıyor. Ekranın dokunmatik hassasiyeti çok çok süper değil ama ortalamada. Ekranın bünyesinde öyle bir teknoloji var ki, sizleri yolculuk esnasında inanılmaz rahatlatıyor. Tam bir asistan. SYNC… Bu teknoloji ile araçla sesli komut iletişimi sağlayabiliyorsunuz. Elinizi ekrana sürmeden birçok menüyü sesli komut vasıtasıyla açabiliyorsunuz. Blueetotoh, radyo, navigasyon, telefon rehberi gibi sistemleri “SYNC” sayesinde daha güvenli şekilde kullanabiliyorsunuz.
Araçta yeni dönemdeki teknolojileri de görmek mümkün... Çift taraflı ayarlanabilir dijital klima, park asistanı, start stop, kendin park sistemi, yokuş kalkış desteği, far sensörü, navigasyon sistemi bunlardan bazıları…

FORD FOCUS SEDAN 1.5 TDCİ POWERSHIFT MOTOR
Çift kavramalı otomatik şanzıman 1.5 TDCi'da da sarsıntısız vites geçişleriyle konforu gözetiyor. Hızlı vites geçişleri 120 HP'lik motorun sunacağı hızlanma performansını destekliyor. İlk kalkış anında oldukça atak olan 1.5 TDCi kısa devir aralığında bu canlılığı yaşatıyor. Daha sonra ise yakıt ekonomisini gözetmesi gerektiğini hatırlayıp sakin bir hızlanma yaşatıyor. 11,1 saniyelik 0-100 km/s test verisi de makul bir değer olarak kayda geçti. Esneklik verilerine baktığımızda da ara hızlanmalarda tatminkar sonuçlar sunduğunu görüyoruz. 

Yeni dizel motor ve otomatik şanzımanın ekonomi odaklı görevlerini başarıyla karşıladığını söylemeliyiz. 5,1 lt/100 km'lik ortalama test tüketimi de bunun bir göstergesi. Uzun yolda, sabit hızla ilerlendiğinde ise yol bilgisayarında 4 lt/100 km'nin altındaki tüketim verilerini görmek de mümkün. Focus Sedan 1.5 TDCi Powershift, tüm bu özellikleriyle ailelerin tercih edebilecekleri otomobiller arasında ilk sıralarda yer olmayı hak ediyor.

Ford Focus Sedan 1.5 TDCi Özellikleri:
Silindir Hacmi: 1499 cc
Beygir Gücü: 120 HP 
Maksimum Tork: 300 Nm
Maksimum Hız: 193 km/s
0-100 Km Hızlanma: 10.9 sn

Yakıt Türü: Dizel 
Şehir İçi Ortalama Tüketim: 4.7 lt Test Tüketimi ( 6.2 LT )
Şehir Dışı Ortalama Tüketim: 3.9 lt
Karma Yakıt Tüketimi: 4.2 lt

Bagaj Hacmi: 421 lt
Vites Tipi: 6 İleri Otomatik
Yakıt Deposu: 53 lt