Ford B-Max, tasarım konusunda oldukça başarılı. Son dönem Ford modellerinde karşılaştığımız geniş hava girişine sahip ön tampon, ön çamurluklara kadar uzanan LED'li ön farlar ve tamponun en dışına dik olarak konumlandırılan sis farları araca şık bir görünüm katıyor. Yan bölümde en önemli detay B sütununun olmaması. Arka bölümde B-Max'e has bir tasarım göze çarpıyor. Boyutlarına baktığımızda ise 4077 mm uzunluk, 1751 mm genişlik ve 1604 mm yüksek değerlerine sahip B-Max'in bagaj hacmi ise 304 litre.

Ford B-Max 1.6 TDCi Titanium: İç tasarım
Test aracımızın iç tasarımı Fiesta ile benzerlik gösteriyor. Üç kollu deri direksiyon simidi iyi kavranabiliyor. B-Max'ın direksiyonunda bulunan telefon ve müzik sistemini kumanda eden düğmelerin kullanımı bir hayli kolay. Turkuaz renkli ibresiyle dikkat çeken gösterge tablosu okunaklı. Ortada bulunan yol bilgisayarı ekranında vitesin seçilen konumunu görmek mümkün. Kat edilen yol, yakıt ve ortalama hız gibi verileri ise sinyal kolunun üzerindeki düğme ile değiştirerek ayrı ayrı görebiliyorsunuz. Dikiz aynasının üzerine konumlandırılan dışbükey ayna özellikle çocuklu ailelerin seveceği bir ayrıntı. İç hacim konusunda önde ve arkada oturanları yeteri kadar alan sunuluyor. İç mekanda bolca küçük eşya gözü bulunuyor.

Ford B-Max 1.6 TDCi Titanium: Performans ve sürüş izlenimi
Ford B-Max 1.6 TDCi Titanium’da kaputunun altında görev yapan 1.6 litrelik TDCi motor, 3800 d/dk'da 95 beygir güç üretirken, 215 Nm maksimum tork değerini 1.750 d/dk'da sunuyor. Maksimum hızı 173 km/s olan B-Max 1.6 TDCi, 5 ileri düz şanzımanıyla 0'dan 100 km/s hıza 13.9 saniyede ulaşıyor. Vites geçişleri akıcı ve rahat. Fabrika verilerine göre 100 km'de ortalama 4 litre yakıt tüketim değerine sahip B-Max'le şehir içinde geçen testimizde 6.3 litrelik tüketim değeri elde ettik. Direksiyon sisteminin tepkileri başarılı. Ford'un güçlü yönlerinden biri olan yol tutuşu konusunda da B-Max beklentileri karşılıyor. Modelde kullanılan yumuşak karakterli süspansiyon sistemi konforlu bir sürüş olanağı sunuyor.